Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Tahıl Ambarı Konya'da Süne ve Kök Hastalığı görülmeye başlandı

17.06.2023 10:14:00
Konya'da beklenenin üzerinde yağış düşmesi, hastalıkları da beraberinde getirdi. Tahıl ambarı Konya’da ise süne ve kök hastalığı görülmeye başlandı. İlaçlama önerisinde bulunan uzmanlar, hastalıkların verim kaybına yol açacağı uyarısında bulundu.
Türkiye'nin tahıl ambarı olarak bilinen Konya'da da geçen yıl metrekareye yaklaşık 250 kilo yağış düşerken bu yılın ilk 6 ayında 240 kilo yağış düştü.
Yağışların beklenenin üzerinde olması nedeniyle ekili arazilerde süne ve kök hastalıkları görülmeye başlandı.

Karatay Ziraat Odası Başkanı Rifat Kavuneker, yağışların ekili arazilerde hastalıklara neden olması durumunda verim ve kalitenin düşeceğini söyledi.
Kavuneker, ''Fazla yağışlar nedeniyle, güneş olmayınca hastalıklar meydana gelmeye başladı. Çiftçilerimizi sürekli uyarıyoruz, her gün tarlalarına bakmaları ve hastalık varsa ilaçlamaları gerekiyor. Çünkü hastalık nedeniyle hem tane kaybı hem de kalitesi düşük olacak. Onun için gün aşırı ya da her gün tarlalarını kontrol etsinler. Biz bazı yerlerde süne veya zararlı böceklerin olduğunu gördük. Çiftçilerimiz böyle bir durumla karşılaştıklarında hemen ziraat odalarına veya tarım il müdürlüklerine müracaat etsinler" diye konuştu. 
 

DİĞER HABERLER