Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Suç örgütünün tırlardaki değerli madenleri gasp ettiği ortaya çıktı

16.11.2022 13:24:00
Suç örgütüne yönelik Konya'nın da aralarında bulunduğu 8 ilde düzenlenen operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Bursa, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Antalya, Manisa ve Artvin'de düzenlediği ve gözaltına alınan 18 zanlıdan 11'inin tutuklandığı operasyonla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Tırları sınır kapılarında takibe almışlar
Şüphelilerin yurt dışından özellikle Türk cumhuriyetlerinden gelen tırları sınır kapılarında takibe aldıkları, bir süre sonra durdurup şoförlerini silah zoruyla alıkoyup kasalarındaki değerli maden ve metalleri gasbettiği belirlendi.

Üzerine çarşaf örterek saklandığı balkonda yakalandı
Polis kamerasıyla kaydedilerek paylaşılan operasyon görüntülerinde, Özel Harekat ekiplerinin de desteğiyle baskın yapılan adreslerde şüphelilerin gözaltına alınması yer aldı. Kayıtlarda, bir şüphelinin üzerine çarşaf örterek saklandığı balkonda yakalandığı görülüyor.

18 şüpheli gözaltına alınmıştı
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince "suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak, örgüt kapsamında silahlı yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak" suçlarından 18 şüpheli gözaltına alınmıştı.

11 şüpheli tutuklandı
Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri savcılık sorgusunun, 6'sı çıkarıldıkları nöbetçi sulh ceza hakimliğince adli kontrolle serbest bırakılmış, V.K, C.B, A.B, E.A, İ.K, S.K, F.Y, M.Ç, K.K, M.D. ve D.G. tutuklanmıştı. Operasyonda 4 ruhsatsız tabanca ve 9 fişek ele geçirilmişti.

DİĞER HABERLER