Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Şubatta en yüksek sıcaklık Konya'nın bu ilçesinde ölçüldü

14.03.2023 11:29:00
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İç Anadolu Bölgesi'nde şubat ayında en düşük sıcaklık sıfırın altında 25,6 derece olarak Sivas Kangal'da, en yüksek sıcaklık ise 21,9 derece olarak Konya Karapınar'da kaydedildi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre geçen ay ortalama sıcaklıklar, Diyarbakır'ın Ergani, Burdur'un Tefenni, Niğde'nin Ulukışla, Antalya'nın Korkuteli ve Mersin'in Erdemli ilçeleri çevrelerinde mevsim normallerinin altında, Düzce Akçakoca ilçesi çevresinde mevsim normallerinin üzerinde, yurdun diğer bölgelerinde ise mevsim normalleri civarında gerçekleşti.

Sıcaklık 3,4 derece olarak kaydedildi
Türkiye genelinde 1991-2020 yılları arasında 4,1 derece olarak ölçülen şubat ortalama sıcaklığı, bu yılın aynı ayında 3,4 derece olarak kaydedildi.

En düşük sıcaklık Erzurum'da, en yüksek sıcaklık Kozan'da
Geçen ay en düşük sıcaklık sıfırın altında 31,5 derece ile Erzurum'da, en yüksek sıcaklık ise 28,7 derece ile Adana Kozan'da tespit edildi.

İç Anadolu Bölgesi'nde sıcaklık Ulukışla çevresinde mevsim normallerinin altında, bölgenin diğer kesimlerinde mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Şubat ayı uzun yıllar sıcaklık ortalaması 0,9 derece olan bölgede geçen ay eksi 0,6 derece olarak ölçüldü.

En yüksek sıcaklık Konya Karapınar'da
Bölgede en düşük sıcaklık sıfırın altında 25,6 derece olarak Sivas Kangal'da, en yüksek sıcaklık ise 21,9 derece olarak Konya Karapınar'da kaydedildi.

DİĞER HABERLER