Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

SÜ İslami İlimler Fakültesi, yeni binasına kavuşuyor

11.02.2022 17:10:00
Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin yeni binasının inşaatı devam ediyor.
16 bin 360 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak olan Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinin yeni binasında 34 derslik, 4 etüt salonu, kütüphane, toplantı salonu ve 420 kişilik konferans salonu, akademisyen odaları, kafeterya bulunuyor.
 
Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci ve Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Genel Sekreter Yardımcısı Hikmet Özdemir, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş ve İslami İlimleri Destekleme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Poçanoğlu, proje hakkında Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı yetkililerinden bilgi aldı.
 
“DEVLETİMİZE YÜK OLMUYORUZ”
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, “İslami İlimler Fakültesi inşaatına destek olan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Belediyesi ve hayırseverlere çok teşekkür ediyorum. Böylesine önemli bir eserin, devletimize yük olmadan hayırseverlerin desteğiyle ortaya çıkacak olması da kıymetli.” diye konuştu. AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da “İslami İlimler Fakültesine ait yeni binanın inşaatı, Konya’daki yaklaşımı da ortaya çıkardı. Merkezi idareler, belediyeler, Üniversitemiz, hayırsever iş adamlarımız hep birlikte gayret ediyor. Konya’da başlayan hayır hizmetleri yarım kalmıyor.” ifadelerini kullandı.  Konya Valisi Vahdettin Özkan da “Özellikle konu ilim olunca hizmetler yarım kalmıyor. Belediyelere ve Üniversitemize teşekkür ediyorum. Allah muvaffak etsin.” dedi.  
 
Selçuk Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı tarafından projelendirilen İslami İlimler Fakültesine ait yeni binanın yapım sürecini İslami İlimleri Destekleme ve Yardımlaşma Derneği takip ediyor.

DİĞER HABERLER