Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

SSK, SGK Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

06.01.2021 10:36:00

SSK, SGK hizmet dökümünü alabileceğiniz alternatif yollar mevcuttur. Bunların başında e-devlet gelmektedir. Peki, E-devlet nedir? E-devlet, Devlet tarafından vatandaşlara sunulan bir sistemdir. E-devlet aracılığı ile bütün bürokratik işlemlere pratik şekilde ulaşılabilmektedir.
E-Devlet güvenli ve erişimi kolay bir sistem olup kesintisiz ve hızlı bir şekilde hizmet vermektedir. Bir kaç kişisel bilgi ile kimlik doğrulaması yapılarak sisteme giriş yapılır. Kişisel bilgilere başvurulma nedeni tamamen güvenliği üst düzeye çıkarmaktır. E-devlet kullanarak birçok kuruma, bilgiye ulaşılabileceği gibi harç ve vergi ödemeleri de yapılabilmektedir. E-devlet sisteminin hizmeti ve alt yapısı kullanıcılarını içerisinde daha rahat işlemlerini halledebilmesi için gerekli bütün donanımları ile oldukça faydalı bir sistemdir.

E-Devlet üzerinden birçok hizmet alınabilmektedir. Bunlardan bir tanesi de 4A/4B Hizmet Dökümü Sorgulama ve Doğrulamadır.

Birbiri ile karıştırılan bu iki kavramın ne olduğunu ikisi arasındaki farkların neler olduğunu bilmek gerekir.



 
SSK Primi Nedir?
Açılımı Sosyal Sigortalar Kurumudur.1946 yılında İşçi Sigortaları Kurumu olarak kurulmuş adını sonradan değiştirmiştir. SSK ödenen prim sayesinde işçiler emekli olabilir, sağlık hizmetlerinden faydalanabilir. SSK ya bu primleri her ay işveren yatırır. Bu tutar işçinin brüt maaşına göre hesaplanır. SSK primi sadece işverene bağlı çalışanlar için ödenen sigortadır. Kendi için çalışanlar ya da kamu çalışanları farklı sigortadan yararlanmaktadır. SSK primi ile kazanılan haklardan o kişinin eşi ve ailesinde yararlanır.




 
SGK Primi Nedir?
Açılımı Sosyal Güvenlik Kurumudur. Emekli sandığı, BAĞ-KUR ile SSK’nın bir çatı altında toplanmasıyla oluşmuştur. Çalışanlar bu kurum sayesinde sigorta primlerini, çalışma gün sayılarını takip edebilmektedir.


Sosyal Güvenlik Kurumundan her sigorta farklı isimlendirilmektedir. SSK yani işverene bağlı çalışanların sigorta kolu 4A, kendi hesabına çalışmakta olan Bağ-Kurluların sigorta kolu 4B ve Emekli sandığına bağlı olan kişilerin sigorta kolu ise 4C olarak adlandırılır. Primleriniz aylık brüt kazancınız üzerinden belli oranlarda kesilerek elde edilir. Geliriniz arttıkça aylık prim ödemeniz de artacaktır. T.C kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yaptığınız e devlet üzerinden 4A,4B,4C hizmet dökümünü kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz.
 

DİĞER HABERLER