Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Sıradaki rakip Kasımpaşa!

26.09.2021 13:22:00
Konyaspor, Süper Lig’in 7’inci haftasında yarın akşam Kasımpaşa’ya konuk olacak. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak. Mücadeleyi Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek
Süper Lig’in ilk 6 haftasında 3 galibiyet, 3 beraberlik neticesinde 12 puan toplayan ve bu alanda tarihinin en iyi sezon başlangıcına imza atan Konyaspor, ligin 7’inci haftasında Kasımpaşa’ya konuk olacak. Yarın akşam İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda oynanacak zorlu karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak.

DÜDÜK NUMANOĞLU’NDA
Kasımpaşa ile Konyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı Tugay Kaan Numanoğlu yönetecek. Numanoğlu’nun yardımcılıklarını Bahtiyar Birinci ve Selahattin Altay üstlenecek. Ömer Faruk Turtay ise karşılaşmada dördüncü hakem olarak görev yapacak.

KONYASPOR’DA TEK EKSİK KRAVETS
Konyaspor’da zorlu Kasımpaşa maçı öncesinde tek eksik forvet noktasında bulunuyor. Yeşil-beyazlı takımın Ukraynalı golcüsü Artem Kravets sakatlığı nedeniyle Kasımpaşa maçında forma giyemeyecek. Öte yandan maç eksikliği bulunan Musa Çağıran’ın da bu maçta forma giymesi beklenmiyor.

KASIMPAŞA’NIN KOLU KANADI KIRIK
Kasımpaşalı 5 futbolcu sakatlıklarından dolayı Konyaspor’a karşı forma giyemeyecek. İstanbul ekibinde sağ kanat Nabil Dirar, sol bek Mortadha Ben Ouanes, sağ bek Florent Hadergjonaj, forvet Nicolai Jörgensen ve sol kanat Kevin Varga bu maçta görev alamayacak isimler olacak. 

KASIMPAŞA İLE 21’İNCİ MAÇ
Konyaspor ve Kasımpaşa, Süper Lig nezdinde 20 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 9’unu Konyaspor kazanırken, 5’inde ise gülen taraf Kasımpaşa oldu. 6 maçta ise eşitlik bozulmadı. Konyaspor bu maçlarda 32 kez gol sevinci yaşarken, Kasımpaşa ise 25 golle buna yanıt verdi.

İSTANBUL’DA 11’İNCİ MAÇ
Kasımpaşa ve Konyaspor, Süper Lig nezdinde İstanbul’da 10 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlardan 4’ü Kasımpaşa kazanırken, 2’sinde ise gülen taraf konuk Konyaspor oldu. 4 maçta ise eşitlik bozulmadı. İki takım da İstanbul’da oynanan maçlarda birbirlerine 15 gol attı.

KONYASPOR, KASIMPAŞA’YA KARŞI 7 MAÇTIR KAYBETMİYOR
Konyaspor, Kasımpaşa’ya karşı 7 maçtır kaybetmiyor. Anadolu Kartalı, İstanbul ekibi karşısında Süper Lig’deki son mağlubiyetini 3 yıl, 10 ay 1 gün; yani bin 401 gün önce aldı. 2017-2018 sezonunda İstanbul’da oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 2-1’lik skorla kazanmıştı. Bu maçın ardından oynanan 7 karşılaşmanın 4’ünü Konyaspor kazanırken, 3’ü ise beraberlikle sonuçlandı. Konyaspor bu süreçte rakibine 13 gol atarken, kalesinde ise sadece 6 gol gördü. 

NUMANOĞLU İLE 2’İNCİ MAÇ
Konyaspor, Kasımpaşa maçının hakemi olan Tugay Kaan Numanoğlu nezaretinde 2’inci maçına çıkacak. Süper Lig’in yeni hakemlerinden olan Numanoğlu, yeşil-beyazlı takımın geride kalan sezon kendi evinde oynadığı ve golsüz beraberlikle sahadan ayrıldığı Antalyaspor maçında düdük çalmıştı. Anadolu Kartalı, o maçta Numanoğlu’nun elinden 1 kez sarı kartla cezalandırılmıştı.

KASIMPAŞA NUMANOĞLU İLE 4’ÜNCÜ MAÇINDA
Konyaspor’un rakibi olan Kasımpaşa, hakem Tugay Kaan Numanoğlu ile 4’üncü maçına çıkacak. İstanbul temsilcisi daha önce Numanoğlu nezaretinde çıktığı 3 maçtan 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet elde etti. İstanbul temsilcisi Numanoğlu’nun elinden 7 kez sarı kartla cezalandırılırken, hiç kırmızı kart görmedi. Numanoğlu’nun Kasımpaşa’nın deplasmanda olduğu maçlara denk gelmesi de dikkatlerden kaçmadı. 

İLHAN PALUT’UN GALİBİYET ORANI YÜZDE 48
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, yüzde 48’lik bir galibiyet oranı elde etti. Kariyerinde 174 maça çıkan Palut, bu maçlardan 84 galibiyet, 52 beraberlik ve 38 mağlubiyet elde ederek 1,75’lik bir puan ortalaması yakaladı. Yüzdelik oranda ise İlhan Palut çıktığı maçların yüzde 48’ini kazanırken, yüzde 30’undan beraberlikle, yüzde 22’sinden ise mağlubiyetle ayrıldı.

CİHAT ARSLAN 313’ÜNCÜ MAÇINDA
Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan, Konyaspor maçıyla birlikte kariyerindeki 313’üncü maçına çıkacak. 312 maçta teknik adam olarak görev yapan Arslan, bu maçlardan 112 galibiyet, 85 beraberlik ve 115 mağlubiyetle sahadan ayrılırken, 1,35’lik bir puan ortalamasına sahip oldu. Cihat Arslan yüzdelik oranda ise yüzde 36’lik galibiyet, yüzde 27’lik beraberlik ve yüzde 37’lik mağlubiyet profili çizdi. 

PALUT VE ARSLAN, İLK KEZ KARŞI KARŞIYA
Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut ve Kasımpaşa Teknik Direktörü Cihat Arslan, teknik direktörlük kariyerlerinde ilk kez birbirlerine karşı rakip olacak. İki başarılı çalıştırıcı, bu akşam oynanacak karşılaşmada birbirlerine karşı taktik savaşı vererek puan arayacak. (Konhaber / Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER