Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Sıradaki rakip Antalyaspor!

06.04.2023 20:41:00
Konyaspor, Süper Lig’in 28. haftasında Antalyaspor’u ağırlayacak.
Konyaspor, Süper Lig’in 28. haftasında Antalyaspor’u ağırlayacak. Süper Lig’deki son 3 maçında 2 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden yeşil-beyazlılar, Antalya ekibi karşısında kazanarak çıkışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor. Konyaspor ile Antalyaspor arasında 7 Nisan Cuma günü oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak. Mücadeleyi İzmir bölgesinden hakemlerinden Direnç Tonusluoğlu yönetecek

Konyaspor, Süper Lig’in 28. haftasında Antalyaspor’u ağırlayacak. Ligdeki son 3 karşılaşmasında Hatayspor’u hükmen 3-0, Galatasaray’ı ise 2-1’lik skorla geçmeyi başaran yeşil-beyazlılar, bir sonraki hafta ise Ümraniyespor deplasmanından 2-2’lik beraberlikle ayrılmıştı. Anadolu Kartalı kritik Antalyaspor maçından da puan ya da puanlarla ayrılarak çıkışını sürdürmenin hesaplarını yapıyor. Konyaspor ile Antalyaspor arasında 7 Nisan Cuma günü Konya Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma saat 20.30’da başlayacak.

DÜDÜK DİRENÇ TONUSLUOĞLU’NDA
Konyaspor ile Antalyaspor arasında oynanacak karşılaşmayı İzmir bölgesi hakemlerinden Direnç Tonusluoğlu yönetecek. Tonusluoğlu’nun yardımcılıklarını Cemil Tunç ve Emir Eray Eyisoy üstlenecek. Gürcan Hasova ise müsabakada dördüncü hakem olarak görev alacak.

İKİ TAKIMDA DA 2’ŞER EKSİK
Konyaspor ile Antalyaspor arasında oynanacak karşılaşma öncesinde her iki takımda da 2’şer eksik bulunuyor. Ev sahibi Konyaspor’da kart cezalısı olan stoper Adil Demirbağ’ın yanı sıra, maç eksikliği bulunan Konrad Michalak’ın bu maçta forma giymesi beklenmiyor. Konuk Antalyaspor’da ise stoperlerden Veysel Sarı kart cezası nedeniyle, Fedor Kudryashov ise sakatlığından dolayı bu maçta görev alamayacak. 
KONYASPOR’UN MUHTEMEL 11’İ
Teknik direktör Aleksandar Stanojevic ile birlikte 4-2-3-1 dizilişinde mücadele eden Konyaspor’un, Antalyaspor maçında da yine aynı dizilişle sahada yer alması bekleniyor. Yeşil-beyazlıların kalesinde İbrahim Sehic (13), savunma 4’lüsünde Ahmet Oğuz (22), Uğurcan Yazğılı (5), Francisco Calvo (15) ve Guilherme Sitya (12), 2’li ön liberoda Soner Dikmen (14) ve Andreas Bouchalakis (32), önlerindeki 3’lüde Mahir Emreli (19), Alejandro Pozuelo (24) ve Marlos Moreno (70), forvette ise Mame Diouf’un (99) görev alması bekleniyor.

ANTALYASPOR’UN MUHTEMEL 11’İ
Teknik direktör Nuri Şahin ile birlikte 4-2-3-1 dizilişiyle mücadele eden Antalyaspor’un, Konyaspor maçında da yine aynı sistem ve dizilişle sahada yer alması bekleniyor. Kırmızı-beyazlıların kalesinde Helton Leite (90), savunma 4’lüsünde Sherel Floranus (2), Mark Mampassi (26), Emrecan Uzunhan (5) ve Güray Vural (11), 2’li ön liberoda Bünyamin Balcı (7) ve Ufuk Akyol (19), 3’lü orta sahada Alassane Ndao (18), Fredy (16) ve Sam Larsson (20), forvette ise Haji Wright’ın (9) görev alması bekleniyor. 
ANTALYA’NIN DEPLASMAN KABUSU
Konyaspor’un rakibi olan Antalyaspor, deplasman kabusu yaşıyor. Kırmızı-beyazlı ekip bu sezon deplasmanda oynadığı son 7 Süper Lig maçını kazanamadı. Hatayspor ve Beşiktaş ile golsüz berabere kalan Akdeniz ekibi, Kasımpaşa’ya 3-1, Başakşehir, Trabzonspor ve Adana Demirspor’a 2-0, Galatasaray’a ise 2-1 mağlup oldu. Antalya ekibinin mağlup olduğu karşılaşmalarda kalesinde minimum 2 gol görmesi de dikkatlerden kaçmadı.

ANTALYA ÖNDE BASIYOR
Süper Lig’in 28. haftasında Konyaspor’un konuğu olacak Antalyaspor, oyun sistemi olarak hücumdan başlayan savunma uyguluyor. Kırmızı-beyazlılar şu ana kadar boy gösterdiği karşılaşmalarda 3. bölgede baskı uygulayarak top kazanmanın yollarına gidiyor. Antalyaspor istatistiklerde de 172 kez hücumda top kazanan Fenerbahçe ve 164 kez top kazanan Beşiktaş’ın ardından 144 kez top kazanarak 3. sırada kendisine yer buldu. Konyaspor ise aynı listede 77 kez hücumda top kazanarak son sırada yer aldı. 
ANTALYA’NIN HATALARI AFFEDİLMİYOR
Konyaspor’un rakibi olan Antalyaspor, yaptığı hatalar sonucunda kalesinde en çok gol gören ekip oldu. Antalya ekibi çeşitli bölgelerde 40 kez hata yaparken, bunlardan 9’u ise golle sonuçlandı. Bu alanda yüzde 23’lük bir dilime sahip olan Antalyaspor, bu sezon yaptığı hatalar sonucunda kalesinde en çok gol gören takım oldu. 

MAME DİOUF, ANTALYA’YI SEVİYOR
Konyaspor’un golcüsü Mame Diouf, Antalyaspor’u seviyor. Senegalli futbolcu Türkiye kariyerinde Antalya ekibine karşı rakip olduğu 5 karşılaşmanın 3’ünde gol sevinci yaşadı. Başarılı oyuncu bu sezon Konyaspor formasıyla 20 maça çıkarken, yeşil-beyazlı takıma 9 gol ve 1 asistlik katkı sağladı. 
NURİ ŞAHİN’İN ŞANSI, YABANCILARA TUTMUYOR
Antalyaspor Teknik Direktörü Nuri Şahin, yabancı teknik direktörlere karşı şanssızlık yaşıyor. Şahin, bu sezon yabancı teknik direktörlerin çalıştırdığı takımlara rakip olduğu 5 Süper Lig maçının 4’ünü kaybetti. Nuri Şahin’in Antalyaspor’u tek galibiyetini ise Kasım 2022’de evinde oynadığı Fatih Karagümrük karşılaşmasında 4-2’lik skorla elde etti.

DİĞER HABERLER