Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Silah zoruyla kaçırıp kol ve bacaklarını kırdılar

24.05.2021 16:29:00
Konya’da lise öğrencisi 15 yaşındaki M.B'yi oturduğu parktan silah zoruyla kaçırıp, getirdikleri arazide döve döve kol ve bacaklarını kıran 3 şüpheli gözaltına alındı. Yürüyemediği için yarım saat boyunca sürünerek yardım çağıran M.B., ‘Beni öldürecekler diye çok korktum. Öldürmeyin diye yalvardım. Yanıma bir mermi bırakıp beni tarlanın ortasında ölüme terk ettiler’ dedi.
Merkez Meram ilçesinde dün yaşanan olayda, lise öğrencisi M.B., bir grup arkadaşıyla Alakova Mahallesindeki evlerine yakın bir parkta otururken, yanına gelen 3 kişi tarafından silah zoruyla arabaya bindirilip, kaçırıldı. Araç içerisinde dövdükleri M.B'yi 15 kilometre uzaklıktaki Çomaklı Mahallesindeki boş araziye götüren şüpheliler, demir çubuklarla döve döve liseli gencin kol ve bacaklarını kırdı. Şüpheliler daha sonra M.B'yi ölüme terk edip olay yerinden kaçtı.
‘YARIM SAAT SÜRÜNÜP YARDIM İSTEMİŞ’
Kol ve ayaklarında kırıklar olduğu için yürüyemeyen M.B., yarım saat boyunca tarlada süründü. Daha sonra tarlada çalışan işçileri seslenen M.B. olay yerine çağrılan ambulansla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi. Ameliyata alınan M.B'nin hastanedeki tedavisi sürüyor. M.B., yaşadığı şiddeti şu sözlerle anlattı: ‘Şiddete arabada başladılar. Sürekli silah gösteriyorlardı. Beni uyuşturucu satmakla, hırsızlık için gece evlere girmekle suçladılar. Benim bu olaylarla hiçbir ilgim yok. Beni başka biriyle karıştırdılar. Tarlaya götürüp, demir çubuklukla kollarıma ve bacaklarıma vurdular. Bir tanesi de parmaklarımı kırmaya çalıştı. Yanıma bir tane mermi bıraktılar. Bir dahakine bu mermi kafana girecek dediler. Bir tanesi de fazla kafasına vurmayın ölüp, gitmesin dedi. Sonra kaçtılar. Bende yarım saat boyunca sürünüp, tarladaki işçilerden yardım istedim’ dedi.
‘ÖLDÜRECEKLER DİYE ÇOK KORKTUM’
Öldürüleceğini düşündüğünü belirten 15 yaşındaki M.B.,  ‘Sürekli silah gösterdikleri için öldüreceklerini düşündüm. Hiçbir suçum yokken öldüresiye dövüldüm. Halen aklıma gelince korkuyorum. Pisikolojim bozuldu. Benim suçum neydi? Bunu yapanlar cezasını çeksin. Kollarımdan ve bacaklarımdan başka ameliyatlarda olacağım’ diye konuştu.
Olayla ilgili gözaltına alınan İbrahim E. (42), Uğur E. (38) ve Ali E.’nin(28) emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
 

DİĞER HABERLER