Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Şeyma öğretmenin avukatı: Dilerim bu cezanın ağırlığı bir emsal olur

22.01.2021 13:26:00
Konya'da Şeyma öğretmen ve kardeşi Tuğba Sarı'yı silahla öldüren, anneleri Hacer Sarı'yı ağır yaralayan sanığın 2 kez müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin Sarı ailesinin avukatı Ferit Atalay, "Dilerim bu davada verilen cezanın ağırlığı bir emsal olur." dedi.
Avukat Atalay, duruşma sonrası Konya Adalet Sarayı önünde, öldürülen kız kardeşlerin yakınları, Kafkas Dernekleri Federasyonu temsilcileri, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener ile yaptığı açıklamada, yaklaşık bir yıl önce başlayan dava sürecinin sona ermesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Türkiye'nin yakından takip ettiği bir süreç yaşandığına dikkati çeken Atalay, "Yargılama süresinin biraz uzamasının hepimizin sabrını taşırdığından eminim ancak Türkiye'deki pandemi süreci ve sanığın akli melekelerinin yerinde olup olmadığının araştırılmasının yasal bir zaruret olması nedeniyle yargılama bugüne kadar sarktı. Bugün talep ettiğimize çok yakın bir karar verildi." ifadelerini kullandı. 

Sanık Muzaffer Canpolat'a 2 kez müebbet ve 18 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini hatırlatan Atalay, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Sanığa verilen ceza nazara alındığında, sanığın makul ömrünü cezaevinde tamamlayacağını sanıyorum. Umarım Türkiye'de her 10 yılda çıkan kronik aflardan biri çıkmazsa sanık, ömrünü cezaevinde tamamlayacak gibi görünüyor. Bizim talebimiz sanığa 'tasarlayarak öldürme' suçundan ceza verilmesiydi. Bu talebimize yönelik istinafa gideceğiz. Bunun dışında aşağı yukarı talebimize yakın bir ceza verildi. Türkiye'de kadına karşı işlenen cinayetlerin kadına şiddetin bir parçası olan bu dava, gönüllerimizde, akıllarımızda hiçbir zaman unutulmayacak. 

Dilerim bu dava herkese örnek olur. Dilerim bu davada verilen cezanın ağırlığı bir emsal olur." 

Atalay'a açıklamasında kadın dernekleri temsilcileri ve CHP Konya İl Teşkilatı da eşlik etti.

Selçuklu ilçesi Binkonutlar Mahallesi Revan Caddesi'ndeki evinde yalnız yaşayan Muzaffer Canpolat, 27 Haziran 2019'da komşuları Hacer (51) ile kızları Şeyma ve Tuğba Sarı'yı evlerinde tabancayla vurmuştu. Öğretmen olduğu öğrenilen Şeyma Sarı olay yerinde hayatını kaybetmiş, hastaneye kaldırılan yaralılardan Tuğba Sarı da kurtarılamamıştı. Polise teslim olan Canpolat, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. 

Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan sanık Canpolat, "kasten öldürme" suçundan 2 kez müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs"ten 15 yıl, "konut dokunulmazlığını ihlal"den 2 yıl 6 ay, "6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet"ten bir yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Sanığın gelecekte tekrar suç işlemeyeceğine dair olumlu kanaat oluşmadığından cezasında indirim uygulanmamıştı.

DİĞER HABERLER