Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Seydişehir tarım arazileri değerlendiriliyor

04.05.2021 13:44:00
Seydişehir Belediyesi, Büyükşehir yasasıyla birlikte Seydişehir Belediyesi mülkiyetine geçen kırsal mahallelerde bulunan arazileri tarımsal faaliyetlerde kullanarak değerlendirmeye devam ediyor.
Ekilen arazilerden elde edilen ürünler, belediye hizmetlerine kaynak üretilmesinin yanı sıra belediyeye ait olan ve her gün 400 haneye sıcak yemek ulaştıran Aşevi’nin mutfağında da kullanılarak, ihtiyaç sahibi ailelere de ulaştırılıyor. 

Konya’nın en verimli arazilerinden olan Suğla ovasında belediyeye ait olan 270 bin m² tarım arazisinde incelemelerde bulunan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ekilecek olan alanları kontrol etti, traktör üstüne çıkarak tohumları toprakla buluşturdu. 

Belediyenin kendi tarım arazileri üzerinde tarımsal faaliyetler yürüterek belediyeye yeni gelirler kazandırdıklarını belirten Başkan Tutal, “Suğla ovasında yer alan tarım arazilerimiz, Konya’mızın en verimli tarım arazilerinin başında gelmektedir. Bu arazilerimiz üzerinde yapılan tarımsal faaliyetler, Seydişehir tarımının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Burada ekilen ve hasat edilen birçok tarım ürünleri Seydişehir’imize önemli bir katma değer sağlamaktadır. Bu katma değeri daha da arttırmak adına belediye olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir yandan yerine getirirken diğer yandan da kendi arazilerimizi de değerlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ilçemize kazandırdığımız hububat borsası gibi yatırımlarımız Seydişehir’imizin tarımsal üretimine büyük katkı sağlamıştı. Şehrimizin tarımsal üretimine daha fazla katkı sağlayacak projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi. 

DİĞER HABERLER