Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Selçuklu Belediyesi’nden e-belediyecilikte Türkiye’de bir ilk daha

23.01.2022 10:44:00
Belediyecilik hizmetlerinde sunduğu başarılı e-belediyecilik uygulamaları ile birçok ödül alan Selçuklu Belediyesi "E-Kat Mülkiyeti Ve İrtifakı " uygulamasını da 24 Ocak 2022'den itibaren hayata geçiriyor.
Selçuklu Belediyesi, belediye hizmetlerini daha hızlı yürütmek ve kolaylaştırmak için sunduğu yenilikçi, modern, teknolojik ve kolay erişim sağlayan e-belediyecilik uygulamalarına "e-kat mülkiyeti ve irtifakı " uygulamasını da dahil etti. "E-kat mülkiyeti ve irtifakı Uygulaması Selçuklu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü paydaşlığında hayata geçirildi

"E-Kat Mülkiyeti Ve İrtifakı " uygulaması ile vatandaşlar ve müteahhitler,  Selçuklu Belediyesi tarafından istenen belgeleri sisteme yükleyerek, belediyeye gelmeden başvuru yapabilecekler. Kullanıcılar sisteme Selçuklu Belediyesi kurumsal web sitesi üzerinden, TC kimlik numaraları ve mükellef sicil numarası ile giriş yaparak  ulaşabilme imkanına sahip oluyor. 

Türkiye’de ilk olan uygulama ile kullanıcılar uzaktan erişimle belediyeye gitmeden resmi işlerini yürütürken  hem zamandan tasarruf hem de kırtasiye giderlerinden tasarruf sağlanacak. E-kat mülkiyeti ve irtifakı başvurusunda bulunan kişiler Selçuklu Belediyesi’ne uzaktan erişimle kat irtifakı ve mülkiyetini  kurdurarak sürecin diğer aşaması olan Tapu Müdürlüğü’ne yönlendirilmiş olacak. 

"E-Kat Mülkiyeti Ve İrtifakı " uygulaması ile  talep edilen bilgi ve belgelerin sisteme hızlı bir şekilde yüklenmesi, düzenli ve şeffaf olması, zaman tasarrufu sağlaması, kağıt israfının önüne geçmesi , kurumlar arasındaki işlemleri hızlandırması gibi birçok avantaj sunuyor. 
 
Selçuklu Belediyesi imar alanında daha önce hayata geçirdiği  “E-eksper”  uygulamasına ek olarak "E-Kat Mülkiyeti Ve İrtifakı "sistemini de ekleyerek e-belediyecilik alanındaki yenilikçi anlayışına bir yenisini daha ekledi. 

DİĞER HABERLER