Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Seçmen üzerinde etkisi neredeyse sıfır! Seçim afişleri, görüntü kirliliğiyle dikkatlerden kaçmıyor

16.04.2024 20:20:00
31 Mart yerel seçimleri kapsamında birçok kampanya düzenlendi… Parti bayrakları asıldı, büyük reklam afişlerinde aday tanıtımı yapıldı. Evet, tüm bunlar seçim sonrası tek tek toplatıldı. Ancak geriye direklere, trafolara ve yol tabelalarına yapıştırılan küçük afişler kaldı. İşte şehirde görüntü kirliliğine yol açan o seçim afişleri.

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri geride kalırken Konya'da elektrik direklerinde, otobüs duraklarında bulunan seçim afişleri dikkatlerden kaçmıyor. 



31 Mart yerel seçimleri kapsamında aday tanıtımı içeren birçok afiş direklere, trafolara ve yol tabelalarına yapıştırıldı.

Zabıta ekipleri her ne kadar bu afişlerin yapıştırılmaması için mücadele etse de kimi parti mensupları bunu parti çalışmalarını engellemekle suçlayarak seçim sürecinde algı oluşturmaya çalıştı. 

KONYA'DA HER DİREKTE AYNI MANZARA
Konya'nın en işlek yeri olan Alâeddin Bulvarı etrafında neredeyse her direkte partilere ve adaylara ait yapıştırmalı afiş bulunuyor. Bununla birlikte Ali Ulvi Kurucu Caddesi üzerinde bulunan otobüs durağı da yapışkan afişlere maruz kalmış durumda.

VATANDAŞLAR AFİŞLERDEN RAHATSIZ
Vatandaş afişlerin bir daha yapıştırılamamasını ve yapıştırılan afişlerin temizlenmesini istiyor.

SEÇMEN ÜZERİNDE ETKİSİ NEREDEYSE YOK
Yapılan araştırmalara göre bu yapıştırmalı afişler seçmenlerin üzerinde hiçbir etki bırakmıyor. Sadece şehre kötü bir görüntü bırakıyor. 

DİĞER HABERLER