Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Seçim sandıkları çadırlara mı kurulacak? Bekir Bozdağ cevapladı

24.02.2023 10:01:00
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayında seçimle ilgili soruları yanıtladı.
Diyarbakır’da çadır kenti ziyaret ederek depremzedelerle görüşen adalet Bakanı Bekir Bozdağ katıldığı canlı yayına katılarak soruları yanıtladı.  

Deprem bölgesindeki ve farklı illere tahliye edilen depremzedelerin seçimde nasıl oy kullanacağına ilişkin soru üzerine Bozdağ, bugüne kadar seçimle ilgili değerlendirme yapmadıklarını söyledi. Bakan Bozdağ, seçimle ilgili sürecin yasalarda herhangi bir yoruma gerek kalmayacak şekilde açık açık yazdığını vurgulayarak;

"Seçim yapıldığı zaman kim nerede, nasıl oy kullanacak bizim seçim kanunlarımızda yazıyor. Bunu konuşanların hepsi bunları biliyorlar. Onun için buralarda ayrı bir değerlendirme yapmaya hiç gerek yok. Her şey açık ve net ortadadır. İşin doğrusu böylesi bir zamanda daha fazla bir değerlendirme yapmayı doğru görmüyorum. Herkes meskun olduğu yerde oyunu kullanacak. Diğer meskun olduğu yer neredeyse orada oyunu kullanıyor. Seçim listeleri yayınlandığında, askıya çıktığında, o askıda insanların itirazı varsa itiraz edecek, adres değişikliklerini işleyecek ve ona göre oy kullanacaklar yani bunlar için yeni bir düzenlemeye o yüzden ihtiyaç yok." 

DİĞER HABERLER