Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Samsun'da Atatürk heykeline saldıran 2 kişi tutuklandı

04.02.2022 14:47:00
Samsun Valiliği, Atatürk Anıtı'na urgan asan 2 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Büyük tepki toplayan olay sonrası Samsunlular heykelin çevresinde nöbet tutmaya başladı.
Samsun'un simgelerinden Onur Anıtı'na iki kişi tarafından urgan asıldı. Çevredekilerin tepkisi üzerine saldırganlar araçlarıyla bölgeden uzaklaştı. Düzenlenen saldırı girişimi sonrası polis, güvenlik kamerası kayıtlarını inceledi.
Güvenlik güçleri şüphelilerin kullandığı aracın plakasını tespit etti ve 2 şüpheli kısa sürede yakalanarak tutuklandı.
"Çok fazla suç kayıtları var"
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, yakalanan 2 kişinin çok sayıda suç kaydının bulunduğunu açıkladı: "İkisinin de çok fazla suç kaydı var. Bir tanesi ifadesinde o gece alkol aldığını beyan ediyor. Uyuşturucu kullanmadan 11, uyuşturucu ticaretinden 2, kasten yaralamadan 9, taksirle yaralamadan 3, alkollü araç kullanmaktan 2... Gerekli işlemler arkadaşlar tarafından devam ediyor."

''Bu saygısızlık asla kabul edilemez''
Samsun Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu saygısızlığın asla kabul edilemeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele yolunda ilk adımı attığı Samsun'da simge haline gelen Atatürk anıtına yapılan bu saygısızlık asla kabul edilemez" 

Büyük tepki toplayan olay sonrası Onur Anıtı'nın önü ve çevresinde toplanan sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar da nöbet tutmaya başladı.

DİĞER HABERLER