Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Prof. Dr. Teoman Duralı son yolculuğuna uğurlandı

07.12.2021 17:06:00
Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, bilim insanı Prof. Dr. Teoman Duralı, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Bir süredir kanser tedavisi gören ve kasım ayında iki kez ameliyat geçiren Prof. Dr. Teoman Duralı, İstanbul'daki evinde hayata gözlerini yumdu.

Duralı için ikindi vakti Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

 Cenaze namazına; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Duralı'nın oğlu Deniz Duralı ile kızı Elif Duralı Çağlayan ve çok sayıda seveni katıldı. 
  
"Büyük felsefecilerden birisiydi"

Teoman Duralı'nın son dönemlerde yetişen en büyük felsefeci olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş "Teoman Duralı hocamız son dönemlerde Türkiye’nin yetiştirdiği ender büyük felsefecilerden birisiydi. Batı medeniyetiyle bizim medeniyetimizi mukayesesini yaparak ayakları yere son derece sağlam basan ufku geniş çok sayıda hocamızın yetişmesine vesile oldu. Allah rahmet eylesin" dedi. 

Teoman Duralı'nın oğlu Deniz Duralı ise babasının, İstanbul Üniversitesi'ne öğrenci olarak geldiğini ve burada hoca olarak yıllarını geçirdiğini anlatarak, "İnşallah yetiştirdiği öğrenciler ondan çok daha iyi yerlere gelecek. O da bir hoca olarak bundan son derece bahtiyar olacaktır" diye konuştu.

Aşiyan Mezarlığı'na defnedildi

Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Duralı’nın naaşı Aşiyan Mezarlığı'ndaki aile kabristanına defnedildi.

DİĞER HABERLER