Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Peygamber Efendimiz ile ilgili görselin kaldırılması olayına ilişkin Eğitim-Bir-Sen'den açıklama geldi

20.09.2022 16:50:00
Konya’nın Seydişehir ilçesinde bir okulun Onur Panosunda asılı Peygamber Efendimizin adının yazılı olduğu görselin kaldırılmasını istediği iddiasına tepkiler büyüyor. Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Eğitim Bir-Sen (EBS) Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, "değerlerimize sıkı sıkıya sarılmamız gereken bir dönemde bu tür 'zorbalıkları' kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.
Konhaber dün duyurmuştu. Seydişehir TOKİ Ortaokulu ve İlkokulu’nda iddiaya göre; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Şube Müdürü M.A, koridorda müdür yardımcıyla dolaşırken, Onur Panosundaki Peygamber Efendimizle ilgili görseli kaldırma talimatı vermişti.

“DERHAL KALDIRIN”

Daire şeklindeki görselin merkezinde Arapça harflerle Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in ismi, çevresindeki oklarda ise Türkçe olarak doğruluk, merhamet, temizlik ve hoşgörü gibi ifadelerin yer aldığını gören M.A, “Bunu derhal buradan kaldırın.” dediği ortaya atılmıştı.
Başka bir müdür yardımcısı, görselin kaldırılmasını isteyen M.A’ya, “Okulda seçmeli Kur’an-ı Kerim dersi var. Onda da Arapça yazılar var.” demesine rağmen, M.A, Peygamber Efendimizin adının yazılı olduğu onur köşesindeki görselin kaldırılması konusundaki ısrarını sürdürerek okuldan ayrılmıştı. 

İddialar; Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığına bildirilmişti. Okuldan yansıyan son görüntülerde ise, görselin çoğaltılarak binanın birçok yerine asıldığı görüldü.
EĞİTİM-BİR-SEN'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Eğitim Bir-Sen Konya Şube Nazif Karlıer, olayla ilgili sosyal medya hesabından yazılı açıklamada buulndu. Başkan Karlıer, "Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevli bir şube müdürü, okulun onur panosunda asılı Peygamber Efendimizin adının yazılı olduğu görselin kaldırılmasını istemiş.  Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi olarak soruyoruz; “Bu görselden kim, neden rahatsız olur?” Değerlerimize sıkı sıkıya sarılmamız gereken bir dönemde bu tür “zorbalıkları” kabul etmediğimizi ifade etmek istiyorum. Konunun takipçisiyiz…" notunu paylaştı. 
 
 

DİĞER HABERLER