Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Özel Harekât Müdürlüğünden örnek davranış

18.09.2021 09:30:00
Konya da yeni yapılan özel harekât binasının inşaatında herkese örnek olacak bir doğa hassasiyeti sergilendi.
Meram ilçesi Durunday Mahallesi hudutları içerisinde savunma ve güvenlik amaçlı Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanlığı Konya Özel Harekât Bölge Müdürlüğü bina yapım çalışmalarına başlandı.

Bina İnşaatı Doğaseverlere Örnek Oldu
Özel Harekât Müdürlüğünün yapımına başlanan yeni bina inşaatında ormanlık alan içerisinde bulunan yerleşkede, zemin kazı çalışmaları başlar başlamaz milli servetimiz olan ağaçlara en üst seviyede duyarlılık gösterildiği gözlendi.

Yeni Binanın Konumu Ağaçlara Göre Seçildi
Yer seçiminde dünyaya örnek olacak bir davranış sergileyen Özel Harekât Müdürlüğü, Binaların konuşlandırılması için ağaçların zarar görmemesi amacıyla ağaçların bulunmadığı tepe özellikle seçildi.

Bölgedeki Ağaçlar Sökülerek Başka Bölgede Yeniden Doğaya Kazandırıldı
Yer seçiminin yanı sıra İstisna da olsa kazı alanına denk gelen ağaçlar iş makineleri ile köklerinden sökülerek başka alanlara aktarılmış zarar görmeden Özel Harekât Müdürlüğünün hassasiyeti ile yeniden doğaya kazandırılmıştır.
 
Yapılan inşaatta doğaya ve ağaçlara olan hassasiyeti gözlemleyen çevre halkı da ormana ve ağaçlara olan özverili davranışından dolayı tüm yetkililere teşekkür etti.

DİĞER HABERLER