Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Ormanlık alanlara torpilleri atıp kaçtılar!

03.08.2021 16:04:00
Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Aktur bölgesinde vatandaşlar makilik arazide 5-10 metre aralıklarla çamların altına serpiştirilmiş, dizilmiş, güneşle her an alev alabilecek torpillerden buldu.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Datça Aktur Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Banu Kızılay, Orman yangınlarında kundaklama iddialarına yönelik yaptığı açıklamada “Geçen günlerde bir yangın tehlikesi atlattık, çıktı hemen söndürdük. 4 çocuk, artık çocuk demeyelim, 14-16 yaşları arasında gençler. Torpil patlattıkları için trafonun yanında bir yangın çıktı, biz onu hemen söndürdük kendi imkânlarımızla.
Site gençleri, hepimiz mücadele ettik. Tabi acı olan şu o gençler maalesef yangınların başlamasına rağmen ilk yangın heveslerini diyeyim, artık söyleyecek kelime bulamıyorum. Ormanlık alanda torpilleri patlatmaya çalışmışlar. Güvenlik uyarıyor, burada yapmayın bunu diye. Daha sonra Valiçamı dediğimiz bölgenin hemen ilerisindedir bahsettiğimiz trafo. Orada ikinci teşebbüsleri yapıyorlar.
Başarılı olamıyorlar ama balıkçılarda duyuyorlar bu pat pat seslerini ve üçüncüsünde maalesef yangını çıkardılar. Kaçarken de ellerindeki torpilleri atmışlar. Daha sonra biz çevre temizliği yaptık. O zaman da çevre temizliğine katılanlar buldu torpilleri. Yani şöyle bir bilgi kirliliği dolaşıyor. Sistemli, mesafeli yerleştirilmiş. Hayır, değil. Güvenlik amirinden aldığım bilgi kaçarken atmışlar ve o patlamamış olanlar bulundu. Durum bu.” ifadelerini kullandı. ( Konhaber - Kemal Sayın)

DİĞER HABERLER