Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Okul servis şoförlerine bilgilendirme semineri

10.03.2022 16:09:00
Kulu'da okul servis şoförlerine bilgilendirme semineri ve araç denetimleri gerçekleştirildi
Konya'nın Kulu ilçesinde okul servis şoförlerine yönelik bilgilendirme semineri yapılarak araçlar denetlendi.

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Güvenliği ve Öğrenci Servis Taşıyıcıları konulu seminer, Milli Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirildi.  2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı ikinci döneminin daha güzel huzur ve güven içerisinde geçebilmesi ve öğrencileri taşıyan olan servis sürücülerinin bilgilendirilmesi amacıyla seminer yapıldı.  

Seminerde karşılıklı görüş alış verişinde bulunulurken, okul servis araçlarında öğrenci güvenliğine yönelik alınması gereken tedbirler ve yapılması gereken işlemler ele alındı.
Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı, Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce servis araçlarında istenilen mesleki yeterlilik belgesi, araç muayeneleri, sigortaları, teknik şartlara ve yönetmeliğe uygunluğu ve diğer gerekli evraklar incelendi.

Sürücüleri trafik kurallarına uymaları, araçlara fazladan yolcu ve sivil vatandaşları almamaları konusunda uyaran trafik ekipleri, araç içerisinde maske, dezenfektan bulundurmaları, sigara içilmemesi ve aşırı hız yapılmaması konusunda uyarılarda bulundu.

Düzenlenen seminer ve denetimlere, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Şube Müdürü Hacı Bakırtaş, Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Dağ, Jandarma, Emniyet Trafik Personelleri ve ilçedeki öğrenci servis şoförleri katıldı. Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER