Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

OGM'den yangın söndürme havuzlarına girilmemesi uyarısı

23.05.2022 11:39:00
Orman Genel Müdürlüğünden (OGM) yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın yangın söndürme havuzlarına girmemelerini, çocuklarını da bu konuda uyarmalarını ve sahip çıkmalarını önemle rica ediyoruz" denildi.
OGM'den yapılan açıklamada, yangın sırasında araçlara su temin etmek için kullanılan havuzlar ve göletlerde tüm güvenlik önlemlerinin alınmasına karşın bazı üzücü olaylar yaşandığına işaret edildi.

Geçen günlerde Manisa'nın Turgutlu ilçesinde ikiz kardeşlerin yangın söndürme havuzuna girerek hayatlarını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, bu havuzlara girilmesinin tehlikeli ve yasak olduğu uyarısı yinelendi.

Açıklamada, ormanların yüzde 55'inin yangına hassas bölgelerde yer aldığı ifade edilerek, OGM'nin orman yangınları sırasında doğal su kaynaklarına erişimin zor olduğu yerlerde havadan ve karadan müdahalede araçların su alabilmeleri için yangın havuzu ve gölet inşa ettiği belirtildi.

Ülke genelinde 4 bin 580 yangın havuzu ve göleti bulunduğu, bu alanların bakımlarının düzenli yapıldığı, inşa edilen tüm yapıların etrafının dikenli tel örgüyle çevrildiği ve kapılarının kilitlendiği bildirildi.

Açıklamada, yapı etrafına uyarıcı tabelalar asıldığı, ayrıca havuzların ve göletlerin bulunduğu çevre köylerde uyarıcı anonslar yapıldığı kaydedildi.

Bu önlemlere rağmen vahim durumların yaşandığı belirtilen açıklamada, "Vatandaşlarımızın bu havuzlara girmemelerini, çocuklarını da bu konuda uyarmalarını ve sahip çıkmalarını önemle rica ediyoruz." ifadesi kullanıldı.

DİĞER HABERLER