Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Oğlunu vatan toprağına emanet etti... Konyalı şehidimizin babası: Vatan sağ olsun

17.10.2023 09:53:00
Irak'ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekât Bölgesinde görev yaparken, Seri Tepe Bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu 12 Ekim günü şehit düşen Özel Kuvvetler personeli Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya'nın babası Mehmet Kaya, oğlunun daha önce de Suriye ve Irak'a defalarca göreve gittiğini ve anlattı.
Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya, Irak'ın Kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Harekât Bölgesinde görev yaparken, Seri Tepe Bölgesinde teröristlerin taciz ateşi sonucu 12 Ekim günü şehit oldu. 

Konya'da son yolculuğuna uğurlandı
Şehit düşen Özel Kuvvetler personeli evli ve 1 çocuk babası Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya (31), memleketi Konya'da toprağa verildi.
Vatan toprağına emanet etti
3 çocuğundan Musa Esat'ı vatan toprağına emanet eden baba Mehmet Kaya, oğlunun, daha önce de Suriye ve Irak'a defalarca göreve gittiğini söyledi. 
"Ben şehit olacağım..."
Baba Kaya, "Oğlum biraz paranı tut evini, arabanı al' dediğimde, 'Baba, bu dünya yalan dünya, ben şehit olacağım, bırak istediğim gibi yaşayayım, önemli olan ahiretteki evim' derdi. Musa'm ilk değil son olmayacak. Vatanımız sağ olsun. dedi.
"Şehit olduğu tepeye oğlumun adı verilecek"
Şehidin komutanlarının kendisini aradığını belirten baba Kaya, şehit olduğu tepeye oğlunun adının verileceğini öğrendiğini belirtti.

DİĞER HABERLER