Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Odadan Sigara Kokusu Nasıl Çıkar?

06.05.2021 13:25:00
Herkesin en çok yaşadığı sorun olan ve pek çok kişinin cevabını aradığı soru odadan sigara kokusu nasıl çıkar gelmektedir.
Odadan sigara kokusu nasıl çıkar? Hemen hemen çok sayıda kişinin en fazla merak ettiği soruların başında gelirken en doğru cevapları bulmak için birçok araştırmalarda bulunulmaktadır. Sigara içenlerin fark edemediği ağır koku bir kabus haline gelmektedir. Evin içinde sigara kokusu aradan çok zaman geçse bile havalandırmaya rağmen kesinlikle çıkmaz. Bu sorunu ortadan kaldıracak bir takım yöntemler bulunmaktadır. Bunlar;

Elma Sirkesi ve Hamur Kabartma Tozu Karışımı
Su bardağının içine 1 paket hamur kabartma tozu ve tozun taşmayacağı şekilde elma sirkesini yavaş yavaş ekleyin. Bu karışımı sigara içilen odada her hangi bir yere koyun ve orada kalsın. Elma sirkesi ve hamur kabartma tozu karışımı ortamda buharlaşarak sigara kokusu ortadan kalkacaktır.

Kahve
Sabahları uyanabilmek için kullanılan kahve sigara kokusundan kurtulmanız için yardımcı olacaktır. Tülden birkaç tane ufak kese yapın ve içlerine kahve koyun. Evin belli yerlerine özellikle sigara içilen alanları tercih etmelisiniz. Kahve evinize sinen sigara kokusunu absorbe edecek ve yerine aromatik hoş bir koku bırakacaktır.

Kokulu Mumlar
Sigara içilen alanlarda kesinlikle kokulu mumlar yakın ve oda kokularından yardım alabilirsiniz. Kuru çiçeklerden hazırlanmış bir potpuriyi sehpa üzerine koyarak hem dekoratif hem de hoş bir hava katacaktır.


Limon ve Portakal Parçaları
Sigara kokusu olan alanlarda tercih edilen en basit yöntemlerden biri birkaç tane limon ve portakal dilimlemeniz yeterli olacaktır. Ancak bu dilimleri bir ya da en fazla iki gün sonra bıraktığınız yerlerden almayı kesinlikle unutmayın.

Sirke
Sigara içilen alanlarda kokunun giderilmesi için kullanılan bir diğer yöntem ise sirkedir. Bunun için sigara kokusu olan alanlara geceden birkaç kase sirke koyun ve kapıyı kapatın. Bir gün kadar sirkeli kaseler bu alanda içeride kalsın ve sonra kaseleri dışarı çıkarın. Sigara kokusuna kesin çözüm olarak evlerde sigara içilmesine izin vermemeli ve devamlı olarak alanların havalanması sağlanmalıdır.

KONHABER / ÖZEL HABER
 

DİĞER HABERLER