Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

NE İŞid Kemal!

26.09.2022 17:27:00
Kemal Kılıçdaroğlu çok tartışılacak bir eyleme daha imza attı. Kılıçdaroğlu’nun, Konya ziyaretinde şehadet gibi kutsal bir duyguyu rencide etmeye çalışması yoğun eleştirilere neden oldu.
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son ana kadar herkesten gizli tuttuğu Konya ziyareti büyük tepki topladı.  Kılıçdaroğlu’nun gizem dolu ziyareti sonrasında Hristiyan batı dilini kullanarak terör örgütü DAEŞ’ten bahsederken IŞID kısaltmasını kullanması tepkinin şiddetini artırdı.  Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamaların doğruları yansıtmadığı öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu, birkaç ajans dışında tüm medyadan gizlediği Konya ziyaretinde Çumra’nın Arıkören mahallesinde bir eve uğradı. Bir eve ziyarette bulunan Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada uğradığı evde yaşayan aile hakkında bilgi verdi. DAEŞ’ten IŞID şeklinde bahseden Kılıçdaroğlu, ziyaret ettiği ailenin Fethi Şahin isimli askerin ailesi olduğunu kaydetti. Fethi Şahin’in IŞID tarafından şehit edildiğini ancak devletin bu hadiseyi gizlediğini iddia eden Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde kuracakları komisyonla konuyu netleştireceklerini bildirdi. 

Yeni Konya muhabirinin edindiği bilgiye göre Kılıçdaroğlu’nun verdiği bilgi doğru değil. Söz konusu asker ile ilgili duyumlar şüpheli… Devletin konu ile ilgili çalışmaları sürüyor. Mesele devletin ilgili mercilerinin bilgisi dahilinde…   Vatandaşlar son ana kadar gizli tutulan ziyaret sonrasında Kılıçdaroğlu’nun tveetter’den yaptığı “Erdoğan eleştirilmesin diye, şehadet kurumuna dahi ihanet edilmiştir.” şeklindeki ifadelerine büyük tepki gösterdi.  

Şehadet gibi kutsal bir makama duyulan engin saygının Kılıçdaroğlu tarafından sulandırılmak istenmesini eleştiren vatandaşlar, “Kılıçdaroğlu bununla ne yapmaya çalışıyor? Şehadet konusunda hem Cumhurbaşkanımız hem de devletimiz çok hassastır. Varsa bildiği bir şey çıkıp konuşması, varsa elinde sağlam bir delil gidip devleti bilgilendirmesi gerekmektedir.  Aileyi gizlice ziyaret ederek meseleyi polemik haline getirmesinin bir anlamı yoktur. Şehitlik her türlü politik hesabın üzerindedir. Milli meselelerde zihinlerde istifhamlar oluşturmakla CHP’ye oy gelmez.  Bu ülke hepimizindir. Şehitler hepimizin şehitleridir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti şehidine de şehit ailelerine de sahip çıkar, çıkmaktadır. Kemal Kılıçdaroğlu hangi hesabın peşinde bilmiyoruz. Ama buna Konya’yı, şehitliği alet etmesin.” şeklinde görüş serdetti.  

DİĞER HABERLER