Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Mustafa Şentop, İBB Başkanı'nın balıkçıdaki MOBESE görüntüleri hakkında konuştu

29.01.2022 14:44:00
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, karla mücadele sırasında bir balıkçıda çıkan MOBESE görüntülerinin ardından, TBMM Başkanı Şentop, 'Hukuki süreç başlayacak' dedi.
CNN Türke Televizyonu ekranlarında Hakan Çelik'in konuğu olan Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

İstanbul çetin kar yağışıyla mücadele ederken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Sarıyer'de bir balıkçıda İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi ile görüştüğü görüntüler halk tarafından tepki toplamıştı.

"MOBESE İDDİASI VAR, İNCELENMESİ GEREKİYOR"
Kamuoyuna yansıyan mobese görüntüleri ile ilegili TBMM Başkanı Mustafa Şentop şu ifadelere yer verdi: "Görüntülerin hangi kamerayla çekildiğinin, bir kere kesin olarak teyit edilmesi lazım. Bu bir incelemeyi gerektiriyor. Dosyanın detaylarına hakim olmayı gerektiriyor. Sanıyorum bu konuyla ilgili olarak da bir hukuki süreç, bir inceleme süreci yapılacak. Dolayısıyla bu detayları bilenlerin ancak bu konuda bir karar vermesi lazım. Yani bu şekilde televizyonlarda zaman zaman akşamları tartışma programlarında konuşulduğu gibi herkes kendi perspektifinden bir şeyler söylüyor ama bir hukukçu kimliği bunu yapmamayı gerektiriyor.

ESAS OLAN GEREKLİ DERSLERİ ÇIKARMAKTIR"
Bu yaşananlardan şüphesiz ki devletimiz, kurumlarımız bir ders çıkartıyorlar. Bugünkü tartışmalar, hemen olayın sıcağı sıcağına yaşanan tartışmalar, biraz bu son dönemlerin meşhur tabiriyle bir köpük tartışması. Bunlar siyasette olur bir süre. Bunlar zaman geçince yeni tartışmalarla geride kalır. Ama esas olarak bunları doğru bir şekilde analiz etmek ve bunlardan gerekli dersleri çıkarmaktır. Bu mutlaka yapılır. Bununla ilgili çalışmalar, incelemeler sürdürülüyor."

DİĞER HABERLER