Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir?

01.04.2024 15:24:00
2024 seçimlerinde muhtar adayları oy yarışına girdi. Seçmenler ve muhtar adayları oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından YSK’den gelecek açıklamayı beklemeye başladı. Peki, muhtarlık seçim sonuçları nereden öğrenilir? İşte YSK 2024 muhtarlık seçim sonuçları...

Yeni dönemde muhtar olabilmek için yarışan binlerce aday kapı kapı gezerek seçmenlerden oy istediler. 31 Mart’ta sandık başına giden seçmenler sadece il ve ilçe belediyelerini değil aynı zamanda muhtar olacak ismi de belirlediler. Azalarıyla birlikte yarışa dahil olan muhtar adayları okul girişlerinde pusulalarını seçmenlere uzattı. Peki, yerel seçimlerde muhtarlık sonuçları nasıl öğrenilecek?

MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

50 bin 370 muhtarın yeniden belirlendiği seçimlerde oy verme işlemi sona erdi. YSK sandık sandık oy verilerini resmi internet adresi üzerinden duyuracak. YSK’nın sonuç sorgulama sayfası olan “sonuc.ysk.gov.tr” sayfası üzerinden yapılacak sorgulama ile muhtarlık seçim sonuçları da öğrenilebilecek. Yüksek Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Sonuçlanıncaya kadar sayfa geçici olarak hizmet verilmeyecektir” denildi. Sandıkların yüzde 100’üne ait verilerin girilmesinin ardından ilgili adresten sorgulama yapılabilecek.

 

YSK MUHTARLIK SEÇİM SONUÇLARI 2024 SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ…

DİĞER HABERLER