Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Milliler EURO 2020'de işi zora soktu

16.06.2021 19:00:00
EURO 2020 tüm heyecanıyla devam ediyor. A Milli Takım, İtalya yenilgisinin ardından Galler'e de mağlup oldu.
EURO 2020 açılış maçında İtalya'ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, Galler ile Bakü Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Millilerimiz sahadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Hakemler: Artur Dias, Rui Tavares, Paulo Soares.

Stat: Bakü Olimpiyat Stadı.

TÜRKİYE: Uğurcan, Zeki, Çağlar, Kaan, Umut, Okay, Ozan, Hakan Çalhanoğlu, Cengiz, Kenan Karaman, Burak Yılmaz

GALLER: Ward; Roberts, Mepham, Rodon, Davies; Morrell, Allen; Bale, Ramsey, James; Moore.

Maçtan dakikalar (İlk yarı):

1' Hakemin ilk düdüğüyle maç başladı.

1' Savunma arkasına gönderilen topu sağ kanatta kontrol etmeyi başaran Burak Yılmaz topu biraz sürerek ortasını yerden ceza sahasına doğru gönderiyor ancak meşin yuvarlak savunmanın kontrolüne geçiyor.

4' Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinden kullanılan serbest vuruşta Daniel James ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Ben Davies kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

6' Galler mutlak bir gol fırsatını değerlendiremiyor. Gareth Bale'in ara pasında ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Aaron Ramsey, rakibi Çağlar Söyüncü'yü geçerek yerden vuruşunu yapıyor ancak kalecimiz Uğurcan Çakır sol köşeden ayakları ile gole izin vermiyor.

9' Gole çok yaklaşıyoruz. Sağ kanattan hızlı çıkan Cengiz Ünder pasını yerden penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Burak Yılmaz bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak savunmaya çarpan meşin yuvarlak kalenin sağ tarafından dışarı gidiyor.

12' Cengiz Ünder topu rakibinden çalarak Burak Yılmaz'a kazandırıyor ancak yardımcı hakemin bayrağı golcü oyuncumuz için kalkıyor.

16' Galler tehlikeli geliyor. Sol kanattan gelişen atakta Daniel James ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa yükselen Gareth Bale kafa ile pasını altıpas alanına indirmek istiyor ancak burada yaşanan kısa süreli karambolden sonra savunmamız tehlikeyi uzaklaştırıyor. Pozisyon sonrasında Gallerli futbolcular topun Çağlar Söyüncü'nün eline çarptığını işaret ederek penaltı bekliyor.

19' Bu dakikalarda kendi yarı alanımızdan çıkmakta güçlük çekiyoruz. Galler kısa paslarla pozisyon üretmeye çalışıyor.

24' Galler net bir fırsatı değerlendiremiyor. Gareth Bale tarafından savunma arkasına havadan gönderilen topu ceza sahası içinde kontrol eden Aaron Ramsey dönerek sert vuruyor ancak meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gidiyor.

29' Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cengiz Ünder ortasını penaltı noktasına doğru gönderiyor. Gelen topa savunma ile birlikte yükselen Kaan Ayhan kafa vuruşunu yapıyor ancak savunmada Joe Morrell bu topu sağ kale direğinin dibinden çıkarmayı başarıyor.

36' Mutlak bir gol pozisyonunu önlüyoruz. Orta alanda yaptığımız pas hatasını değerlendirip ara giren Gareth Bale sağ çaprazda hareketleniyor ancak savunmamızda Çağlar Söyüncü son anda araya girmeyi başarıyor.

39' Hızlı gelişen Galler atağında sağ kanattan topla birlikte hareketlenen Connor Roberts ortasını ceza sahasının sol tarafına doğru gönderiyor ancak bu noktada takım arkadaşı bulunmuyor.

42' GOL… Galler, Aaron Ramsey ile öne geçiyor...Gareth Bale orta alanın biraz ilerisinden ceza yayımıza doğru havadan uzun pasını gönderiyor. Savunma arkasında ceza sahası içinde topu kontrol eden Aaron Ramsey dönerek yerden vuruşunu yapıyor ve meşin yuvarlağı filelerimize gönderiyor.

İlk yarıya 1 dakika eklendi.

İlk yarı Galler'in 0-1 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarı: 
46' Hakem Artur Soares Dias'ın düdüğü ile müsabakada ikinci yarı başladı.

Ay-Yıldızlılarımızda ilk oyuncu değişiklikleri gerçekleşiyor. Okay Yokuşlu ve Ozan Tufan oyundan alınırken yerlerine Yusuf Yazıcı ve Merih Demiral oyuna dahil oluyor.

47' Gole çok yaklaşıyoruz. Ceza sahası sağ çaprazının biraz gerisinde topu kontrol eden Hakan Çalhanoğlu ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa hareketlenen Cengiz Ünder top çıkmadan son anda vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin sağ dış tarafındaki filelere takılıyor.

50' Yusuf Yazıcı'nın pası ile ceza yayı gerisinde topla buluşan Hakan Çalhanoğlu yerden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kaleci Danny Ward'un üzerine gidiyor.

54' Yüzde yüzlük gol pozisyonunu değerlendiremiyoruz. Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Cengiz Ünder ortasını ceza sahasının sağ tarafına doğru gönderiyor. Bu noktada bulunan Merih Demiral kafa ile pasını altıpas çizgisinin önüne doğru gönderiyor. Kaan Ayhan kafa ile topu hemen yanındaki arkadaşı Burak Yılmaz'a gönderiyor. Burak bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak kalenin hemen üzerinden dışarı gidiyor.

61' PENALTI KAÇIYOR!!! Gareth Bale penaltı vuruşunda topu kalenin üzerinden dışarı gönderiyor!!!

64' Sağ kanatta topu kontrol eden Cengiz Ünder rakibini geçerek ceza sahasına giriyor ve yerden vuruşunu yapıyor ancak top son olarak oyuncumuz Burak'a çarparak kalenin sol tarafından dışarı gidiyor.

72' Ay-Yıldızlılarımızda üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlanan Umut Meraş oyuna devam edemiyor ve yerine Mert Müldür oyuna dahil oluyor.

Galler'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Joe Allen oyundan alınırken yerine Ethan Ampadu oyuna dahil oluyor.

75' A Milli takımımızda dördüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Kenan Karaman oyundan alınırken yerine Halil Dervişoğlu oyuna dahil oluyor.

79' Sağ kanatta topla buluşan Aaron Ramsey ortasını uzak direğe doğru gönderiyor. Gelen topa savunmamız ile birlikte yükselen Gareth Bale kafa vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak doğrudan kalecimiz Uğurcan Çakır'ın kucağına gidiyor.

83' Ay-Yıldızlılarımızda son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cengiz Ünder oyundan alınırken yerine İrfan Can Kahveci oyuna dahil oluyor.

Maça 4 dakika ekleniyor.

90+1'de Burak Yılmaz'ın dahil olduğu pozisyonun ardından saha karıştı. Hakem 3 sarı kart gösterdi. Yaşanan tartışmalardan sonra Galler'de Chris Mepham ve Ben Davies'in yanı sıra A Milli takımımızda da Burak Yılmaz sarı kart ile cezalandırılıyor. Sarı kart kararlarına itirazlarını sürdüren Hakan Çalhanoğlu da sarı kart görüyor.

90+4'de Roberts durumu 2-0'a getirdi.

Maç 2-0 sona erdi.

DİĞER HABERLER