Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Milletvekili Orhan Erdem KONTV’de gündemi değerlendirdi

24.02.2021 22:29:00
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Anadolu Medya Grup KONTV Hizmet binasını ziyaret etti. İbrahim Arıcı’nın sunduğu ‘Görüş Alanı’ programının canlı yayın konuğu olan milletvekili Orhan Erdem, gündeme ilişkin soruları cevapladı.​
Türkiye’nin kara lekesi “28 Şubat”
Programda konuşmasına ilk önce 28 Şubat’a vurgu yaparak başlayan Milletvekili Erdem “28 Şubat tabi bir travmadır. Yaşadığımız birçok sorunun belki kökü ordadır. Bende Milli Eğitim Bakanlığında görev aldığım dönemde FETÖ’yü iyice irdelediğimde kökünün 28 Şubat’a kadar köklerinin uzandığını gördüm. O zaman başörtüsü İmam Hatipler üzerinden giderken eğitim alt üst edilmiş bir şekildeydi. İmam Hatipleri kapatarak muhafazakâr insanların çocuklarını gönderecek okul arayışları ve FETÖ’nün okulculuğunun yükseldiği dönem. Çok iyi planlanmış. Türkiye için büyük bir travma ama öyle bin yıl sürecek dediler olmadı. Bu millet demokrasiyi özümsemiş, dersini vereceği zamanı biliyor. AK Parti ile birlikte demokratik ortamlar genişleyerek bu günlere gelindi.
 Koronavirüs 2021 yılında biter mi?
Pandemi sürecine ilişkin soruları da yanıtlayan Milletvekili Orhan Erdem korona virüsün 2021 yılında bitip bitmeyeceğine yönelikte şöyle konuştu:  “Koronavirüs bu yüzyılın büyük bir imtihanı. Dünya her zaman çeşitli salgınlar yaşamış. Bize de bu salgınla mücadele dönemi denk geldi. Çok büyük ekonomisine sahip ülkeler perişan oldu. Hastaneleri yetmedi, koridorlarda yatırdılar, sağlık sistemleri çöktü. Türkiye bu salgından olabildiğince iyi götürdü. Sağlık Bakanlığımız hasta vatandaşlarını yurt dışından yurda getirdi. Hiç kimseye bu ülkede 1 kuruş yük bindirilmeden devletimiz bu yükü çekti. Bilinmezleri var. 2021 de bu salgın biter mi? bitecek gibi görülmüyor ama normalleşeceğe benziyor. Aşılama çalışmalarıyla birlikte normalleşmenin de hızlanacağını düşünüyorum”.
Türkiye’nin terörle mücadelesi ‘Gara Operasyonu’
AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, TSK’nın 10 Şubat'ta Irak'ın kuzeyindeki Gara'da PKK'nın kontrolü altındaki noktalara yönelik başlattığı Kartal Pençe-2 operasyonu hakkında da konuştu. Milletvekili Erdem, “Devlet olarak her yolu deniyorsunuz.  Yeni yöntemler deniyorsunuz. Terörü bitirmek istiyorsunuz çözüm süreci yaşıyorsunuz, kobani olayları ve hendek çukurları… Şimdi bu çözümü beğenmeyenlere ben şunu söylemek istiyorum. AK Parti iktidarı bu yolları denemeseydi hendek operasyonunda 100 bin nüfuslu şehirler boşaltıp giderler miydi? Bölgenin halkı şunu söyledi “Devlet her türlü yolu denedi” Halk şehirleri boşalttı, rahat operasyon yapılsın diye. Hiç kimse tepki göstermedi. Bir kere bunun altını çizmemiz lazım. Gara operasyonuna gelince… Şimdiye kadar yapılan terör operasyonlarıyla 5 bin 700 teröristten şuana kadar sanırım 200’ün altına inildi. Türkiye ilk defa havadan indirme operasyonuyla 75 km bir alanda tespit ettiği rehine tutulan masum vatandaşlarını kurtarmak için operasyon başlattı. 5-6 yıl rehin tutuldular. 7 demir kapının olduğu, 9 odalı karanlık bir yapının içinde mücadele yapıldı. 51 terörist öldürüldü, 2 teröristte teslim oldu. Bu operasyon yapılırken yurt dışından örgüt mensupları aileleri telefonlarla arayarak “Devlet çocuklarınızı öldürüyor” dediler. Ana muhalefet te bu örgütün ve yabancı güçlerin tuzağına düşerek hükümeti suçladı. Hiçbir milli meselede imza atmıyorlar. Böyle bir ana muhalefet partisi olur mu?” şeklinde konuştu.
HDP kapatılır mı?
Gündemdeki bir diğer konu başlığı terör örgütüne destek veren HDP’nin kapatılıp kapatılmayacağı oldu. Milletvekili Orhan Erdem, “Partilerin kapatılması noktasında AK Parti zorlaştıran bir partidir. Kapanıyor başka isimde açılıyor. Ama gelinen noktada bence de HDP kapatılmalı. Artık eskisi gibi demokrasiye sıkıntı sunan dönemleri yaşamıyoruz. Benim şahsi görüşüm kapatılmalı. 9 vekili de meclise gelirse el kaldırırım. Bedelini ödemeliler” dedi.   
 Programın ardından AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, ANMEG Yönetim Kurulu Başkanvekili Nurettin Kılıç, KONTV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy ve KONTV Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Yakıcı ile bir araya geldi.
 

DİĞER HABERLER