Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?

09.07.2021 15:21:00

Mide bulantısı bazen yaşadığımız olumsuz bir olayıdır. Bazen hiç doktora gerek kalmadan kendiliğinden geçer bazen de ciddi şekilde bizi zorlar ve hekime görünmemiz gerekir. Evde bitkisel karışımlar yaparak da kurtulacağımız bu sorun çok sık tekrarlanıyorsa mutlaka hastanenin yolunu tutmalıyız.

Ne kadar sıradan da görünse sık tekrarlayan mide bulantısı ilerki aşamalarda canımızı sıkabilir ve kötü sonuçlar doğurabilir. Bu yazımızda mide bulantısı ile ilgili bilmeniz gerekenler hakkında konuşacağız. Mide bulantısı nasıl tedavi edilir ve nasıl geçer sorularının cevapları için aşağıdaki yazımızı beraber gözden geçirelim.


Mide Bulantısı Nedenleri:

Mide bulantısı birçok hastalığı işaret ediyor olabilir. Öncelikle kendimizi dinlemeliyiz. Midemizin bulanmasının nedenleri arasında kötü kokular, hamilelik, çok fazla alkol kullanımı, sindirim sorunları olabilir. Kulağımızda yer alan iltihaplanmalar, yediğimiz yiyecekler sonucu oluşan gıda zehirlenmeleri en çok duyulan mide bulantısı nedenlerinin başındadır. Ama eğer mide bulantısına ishal, kusma, ateş, başta oluşan ağırlar gibi sorunlar da eşlik ediyorsa hiç zaman kaybetmeden bir doktora görünmeliyiz.

Ayrıca apandisit, bağırsak tıkanması, beyin tümörü, kalp krizi, korku ve aşırı stres anları, menenjit, midede oluşan yanma hissi, safra kesesi hastalıkları, uzun yolculuklarda yol tutması, ülser, vücut enfeksiyonu gibi şeyler de mide bulantısına neden olmaktadır.

Mide Bulantısına Ne İyi Gelir?
Midemiz bulanıyorsa doktora gitmeden belli bir seviyeye kadar evde kendimiz bu bulantıyı azaltabiliriz hatta kesebiliriz.

Zencefil çayı içerek, bol bol su içerek, papatya çayı ve rezene tüketerek, açık havaya çıkıp sakin bir şekilde derin derin nefes alarak, tuzlu yiyecekler örneğin bisküvi kraker gibi şeyler tüketerek, pirinç lapası yiyerek, yoğurt yiyerek varsa muz ve karpuz yiyerek mide bulantımızı ev ortamında elimizdeki malzemelerle geçirmek mümkündür. Eğer bu yöntemler de işe yaramadıysa mutlaka bir hekime görünmeliyiz.

Mide bulantısı problemimizi evde kolay bir şekilde atlatmayı öğrenmiş olduk. Yukarıdaki yöntemler ile bulantımızı geçirebiliriz. Yine dediğimiz gibi eğer gittikçe artıyor ve yanında başka bir semptomlar gösteriyorsa hastane yolu bize göründü demektir. Bu şekilde mide bulantısından ilaçlar ile kesin olarak kurtulabilirsiniz.

KONHABER / ÖZEL HABER
 

DİĞER HABERLER