Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Mevsimlik tarım işçisi ailelerin çocukları okulla buluşturuluyor

25.07.2022 16:00:00
Konya'nın Kulu ilçesinde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Pikolo Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği işbirliğinde başlatılan ‘Geleceği Hasat Etmek' Projesi ile mevsimlik tarım işçileri, göçer, yarı göçer ailelerin çocukları okulla buluşturuluyor.
Kulu’da Atatürk İlkokulunda yürütülen proje çerçevesinde okul öncesi, ilkokulu ile ortaokulu düzeyindeki 3 grup şeklinde koordine edilen Mevsimlik Tarım işçisi çocuklar için 4 Temmuz'da ders zili çaldı. Projede yaklaşık 158 çocuk ile 10 öğretmen yer alıyor.

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen projede mevsimlik gezici ve geçici tarımda çalışma koşullarının iyileştirilmesi hususuna ve Bakanlığın koordinasyonunda çocuk işçiliğinin başta olumsuz biçimleri olmak üzere ortadan kaldırılması adına yürütülen Çocuk İşçiliği ile Mücadele Ulusal Programı hedeflerine katkıda bulunulması hedefleniyor.

Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Dağ ise okulu ziyaret ederek, tarım işçisi ailelerin çocukları ile bir araya geldi. Sınıflarda çocuk ve öğretmenlerle buluşan Çağlayan, başarılar diledi.

Kulu’da eğitim gören yaklaşık 158 çocuğun sabah kahvaltısı, öğle yemeği ile taşıma ihtiyacı yanı sıra kırtasiye ihtiyaçları da tamamen karşılanıyor.

Pikolo Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği tarafından ayrıca öğrencilere temizlik kiti ve kıyafet desteği de veriliyor. 

Proje, 6 Ağustos tarihinde sona erecek. 

Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER