Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Meram’da hat sergisi sanatseverlerle buluşuyor

09.12.2021 13:46:00
Meram Belediyesi, Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından hazırlanan hat sergisine ev sahipliği yapıyor. Telamiz-i Konevi Hat Sergisi, 11-17 Aralık tarihleri arasında Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşuyor.
Meram Belediyesi, fiziki belediyeciliğin yanı sıra sosyal ve kültürel çalışmalarla da ön plana çıkmaya devam ediyor. Bu kapsamda Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi, Telamiz-i Konevi isimli hat sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Hattat Hüseyin Öksüz ve öğrencileri tarafından hazırlanan eserlerin yer alacağı serginin açılışı 11 Kasım Cumartesi günü saat 14:00’te gerçekleştirilecek. Vatandaşlar 17 Aralık tarihine kadar sergi salonundaki eserleri inceleme imkanı bulacak.

“HAT SANATI YAZININ ZARAFETİDİR”
Hat sanatının kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Geleneksel Türk sanatlarımızın arasında yer alan hat sanatı yazının zarafetidir. Meram Belediyesi olarak bu tür önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Hattat Hüseyin Öksüz hocamız ve talebelerinin hazırlamış olduğu değerli eserleri tüm hemşehrilerimizin görmesini tavsiye ediyorum. Vakti müsait olan hemşehrilerimizi Telamiz-i Konevi Hat Sergisi’ni görmek üzere Tantavi Kültür ve Sanat Merkezimize bekliyorum” şeklinde görüş belirtti.   

DİĞER HABERLER