Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

“Meke Gölü bizim gözbebeğimiz, nazar boncuğumuz”

15.05.2021 14:16:00
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan ve su seviyesi düşen Meke Gölü’ne bir kez daha dikkat çekerek gölün eski güzel günlerine yeniden kavuşacağını açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabı twitter üzerinden Meke Gölü ile ilgili paylaşımda bulundu. Bakan kurum yaptığı paylaşımda su seviyesi düşen meke Gölü ile ilgili “Su seviyesi düşen Meke Gölü'nü kurtarmak için çalışıyoruz. Arıtma tesisinden arıtılan sular ve farklı su kaynakları ile destekleyerek gölümüzü tekrar eski güzel günlerine kavuşturacağız” dedi.
  Bakan Murat Kurum, geçtiğimiz günlerde çeşitli programlar için geldiği Konya'da bayram namazı sonrasında Meke Gölü'nün kurtarılmasına yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunmuştu. 
Bakan Kurum, "Meke Gölü bizim gözbebeğimiz, nazar boncuğumuz. Tabii susuzluk sebebiyle yeraltı suyu seviyelerinin aşağı çekilmesiyle birlikte obrukların da arttığını görüyoruz. Burada Meke Gölü'nün kurtarılmasına ilişkin Akşehir Gölü'nde yaptığımız yine doğa koruma ve kurtarma projesi ki biliyorsunuz yine Beyşehir Gölü'nde çalışmalar yürütüyoruz, Beyşehir Gölü'nün temizliği ile alakalı ihalelerimizi gerçekleştirdik. Akşehir Gölü ile alakalı çalışmalarımızı yine Büyükşehir Belediyemizle birlikte yürütüyoruz. Tuz Gölü'nde çalışmalarımız var, hem oradaki doğal yapıyı koruyacak hem de bölgeye katkı sağlayacak önemli projeleri bir bir hayata geçiriyoruz" şeklinde konuştu. 

DİĞER HABERLER