Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Mehmet Özhaseki “2023 seçimlerine çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz”

07.12.2021 12:37:00
Anadolu kanallarının ortak canlı yayınıyla izleyicilerle buluşan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Özhaseki, “Vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmedik” dedi.
Millet Haber Ajansı tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin nabzını tutan “Anadolu Soruyor” programının konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki oldu.

Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki; Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, Çay TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Yavuz Bakır ve KON TV Genel Yayın Yönetmeni Yaşar Toy’un sorularını yanıtladı.

“ALLAH BİR DAHA YAŞATMASIN”
Programın gerçekleştirildiği Ulucanlar Cezaevi ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “1980 öncesi burada çok acı yaşandı. Burada o kadar masum insan eziyet çekti ki. Aslında tabi ki Rusya’nın, Çin’in, Küba’nın liderlerinin hedeflerinin peşinde olan gençleri garipsiyorum. Ama insani olarak baktığında o çocukların samimi bir şekilde Amerika’ya karşı koydukları mücadeleyi de taktir ediyorum tabi ki. Ama kandırılmış olmak, onların ideolojileri peşinde koşmak ve o dönemde kandırılmak hiç iyi olmadı. O hevesle Ankara’ya okumak için gelen gençler kandırıldılar. Ben burada yatmadım ama burada yatan kardeşlerime ziyarete geliyordum. Allah bir daha yaşatmasın” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’YE TOPLA TÜFEKLE GELDİKLERİNDE BİLE BİR ŞEY YAPAMIYORLAR”
Türkiye’nin güçlendiğini ifade eden Genel Başkan Yadımcısı Özhaseki, “Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti’nin bana göre tarihte üstlenmiş olduğu misyondan kaynaklanan zorluklar var. Jeopolitik konumundan kaynaklanan, dini inanışından kaynaklanan zorluklar var. Sizi rastgele bir İslam ve Türk ülkesi görmüyorlar. Bu dönemde karşı grup gibi gördükleri Türkiye’nin güçlenmesini asla ve asla istemiyorlar. NATO Varşova Paktı’nın çökmesi ile birlikte diğer taraftaki grup kendilerine bir takım fikirler, dinler koydular. Şimdi biliyorlar ki Türkiye’ye topla tüfekle geldiklerinde bile bir şey yapamıyorlar. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle geldi bir şeyi olmayan aç be aç olan millet püskürttü ama o dönemler geride kaldı. PKK gibi vahşi bir örgüt dünyada kaldı mı yok ama Türkiye’de kaldı. FETÖ gibi dini duyguları istismar edip herkesi kandırıp sonunda 15 Temmuz gibi bir gerçeklikle ortaya çıktı mı çıktı. DH diye bir örgütü kendileri uyduruyorlar. Bunları denediler, Türkiye’yi bölmek istediler ama Türkiye’de bunların hiç birini başaramadılar” şeklinde konuştu.

“KİMSE GENÇLİĞİ BU MİLLETİN DEĞERLERİNDEN KOPMUŞ GİBİ GÖRMESİN”
Z kuşağı söylemlerine değinen Mehmet Özhaseki, “Z kuşağı diyorlar. Ben bunların hiç birine katılmıyorum. Şundan dolayı söylüyorum her dönemin bir ruhu vardır. Onu okumak lazım, anlamak lazım. Bu dönemde gençlerin bir ruhu var. Bu gençlik müzikten, festivallerden etkileniyor, bu gençlik sosyal medyada yüzüyor, bu gençlik sanattan kültürden etkileniyor, oradaki sivri esprileri görüyor. Yeni bir dönem, mecra başladı. Buraya baktığımız zaman çocukları alıp tehlikeli yerlere götürüyorlar gibi bir kaygıya düşmek doğru değil. Yaptığımız bir ankette ne için mücadele edersiniz dediğimiz zaman ‘vatanın bölünmez bütünlüğü’ gibi sorular sorduğumuzda yüzde 70 çıkıyor. O yüzden kimse gençliği bu milletin değerlerinden kopmuş gibi görmesin. Farklı gibi gelişen bana göre bu toprakların değerlerini taşıyan bir gençlik geliyor. Kime oy verirsiniz diye sorduğumuz da da AK Parti, Cumhurbaşkanı olarak da Recep Tayyip Erdoğan diyorlar” dedi.

“VATANDAŞLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEDİK”
Asgari ücret beklentileri ile ilgili konuşan Özhaseki, “Çalışmalar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız geldikten sonra ben sene başına kalmadan 10-15 gün içerisinde iş veren talepleri ve işçi taleplerini gözetecekler. Enflasyonunun artmasıyla birlikte dar gelirli geçim sıkıntısı çeken bir kitle var. Bunları göz ardı edemeyiz. Biz AK Parti olarak onları enflasyona, hayat pahalılığına ezdirmedik. Bir taraftan da faiş yükselişi ve şu yola sapmalarını engellemek lazım. 5 kişi çalıştırıyorum, 4 kişi çalıştırayım bir kişiyi işten çıkarayım, sigortasız işçi çalıştırayım gibi merdiven altına gidecek yolu da engellemek lazım. Ama bizim birinci hedefimiz dar gelirli, asgari ücreti takip eden vatandaşları ezdirmemek olacaktır” diye konuştu. 

“COVİD-19 TEDARİK ZİNCİRİNİN HALKALARINI KOPARTTI”
Ekonomideki dalgalanmalara değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Neredeyse iki yıldır başımıza bela olan covid-19 diye bir şey var. Sağlıkta salgın gibi ama ekonomiyi de etkiliyor, ticareti de etkiliyor. Hizmet sektörlerinin hepsini perişan etti. Tedarik zincirinin halkalarını koparttı. Sadece Türkiye kendinden ibaret bir ülke değil ki. Tüm dünyayla bağlantılı bir ülke. Hizmet sektöründe sıkıntılar baş gösterdi. Kapanmalar oldu. Oteller çalışmadı, restoranlar, kahvehaneler… hizmet sektörüne yönelik bir takım krizler patlamaya başladı. Evde oturanlara vefa gruplarının gitmesi, vatandaşlara kira yardımı, evlere yardım yapıldı. 33 milyar lira Türkiye’nin bütçesinden verildi. Hizmet çökmesin, vatandaşlarımız mağdur olmasın diye. Ama Türkiye’nin en çok büyüdüğü noktalar yatırım ve üretim. Bir taraftan yatırım yapılıyor, bir taraftan üretim yapılıyor. Covid-19 öncesi döneme göre şu anda 1.7 milyar oranda artıyor. Türkiye büyümesini sağladı. Diyorsunuz ki vatandaş nasıl rahatlayacak? Siz büyüyorsanız önce gelir elde ediyorsunuz. Bu iş organize sanayi yönetimi gibi görünse de yavaş yavaş işçiye ve vatandaşa yansıyacak. Emekliye, dar gelirliye de yansıyacak. Böyle bir ekonomik facianın yaşandığı dönemde herkes biliyor bunu Türkiye buradan en az hasarla çıkarak önüne bakacaktır. Ben bu bütçeyi çok dengeli buldum. Bundan sonraki haritamızın yatırım, üretim, ihracatın arttırılması ve buradan gelen gelirin vatandaşa dağıtılacağını vurguladılar. Bu performansı ana muhalefet beğenmeyebilir” diye ifade etti.

“KEMAL BEY’İN HAREKETİ KABUL EDİLEMEZ”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun TBMM’de yaptığı hareket ile ilgili konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Kemal Kılıçdaroğlu FETÖ’nün bir kaset kumpasıyla genel başkanlığa geldi. Deniz Baykal’ı yediler, ben genel başkan olmam diyen insan genel başkan oldu. O da bir oyunmuş. CHP’nin terbiyesizlikleri yanı sıra Kemal Bey’in hareketi kabul edilemez. Mecliste kadınların olduğu yerde o hareket yapılmaz. Ben yadırgamadım. Çünkü bunların zihniyeti o. Helalleşme çağrısında keşke samimi olsa. Oy devşirme çalışması olarak görüyorum ben. Ama helalleşecekse artık yalan söylememesi lazım. Tüm Türkiye’de herkesi hedef alarak sağ duyu sahibi, milli duygulr sahibi ne kadar insan varsa kasıtlı yalanlarına devam ettiler. Aynı şeyi Cumhurbaşkanımıza yaptılar. Hakikatten Kemal Bey helalleşmek istiyorsa başta benden sonra insanlardan helallik dilesin. Toplumdan dilesin iki tane telefonla olmaz. Eğer bunu kendi adına yapıyorsa kendi yaptığı yalanlardan dolayı af dilesin. CHP adına yapıyorsa daha farklı. Nihayetinde tek parti döneminde dedelerimize zehir ettiler yaşamayı. Bunlardan bir kere af dilesin CHP. Babalarımızın; Kur’an öğrenmek istiyoruz deyince Jandarma kovalıyormuş o dönemde. İnsanların kendi ırkını bile söyletmediler. 1960 ihtilalinde CHP’nin hiç mi rolü yok. İdam edilenlerden özür dileyecekler mi bunlar. O kadar çok helalleşecek grupları var ki” diye ifade etti.

“GENÇLERİMİZ İÇİN PROJELER YAPTIRDIK”
Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Gençleri anlamak lazım. Bunları anlamazsanız geride kalıyorsunuz. Bu anlamda yaptığımız çalışmalarda her bir 4 yaş grubunda neler yapabiliriz diye projeler yaptırdık. 158 beklediyemiz geldi gençlik üzerinde çalışmalar yapan. Neler yaptıklarını gösterdiler. Bizim bu festivalimize 2 milyon insan bir kısmı gelemedi. İnşallah biz bunu her sene tekrarlayacağız Ankara’da. Devamı da gelecek. Ne için mücadele etmeye değer dediğiniz zaman vatan, millet, milli birlik geliyor. Ama kimi lider görüyorsunuz dediğimizde de birinci sırada taklit edilen tek kişinin çıktığını görüyoruz. Recep Tayyip Erdoğan bu da sevindirici” diye konuştu.

“İŞLERİ GÜÇLERİ ALGI OPERASYONU”
Mehmet Özhaseki, “Ben siyasi görüşünden dolayı kimseyi işinden etmedim. İşçi ekmeğinden edilmez. İşçinin partisi olmaz. İşçi çalışır, kazanır. Adam gibi gelsen işçinin ekmeğini ver. 20 binden fazla adam attılar. Seçimlere geldiğinde Kemal Bey dahi bir tek emekçiyi işinden atarsak ‘namussuzuz, şerefsiziz’ diye bağırdılar mı bağırdılar. İstanbul’da 45 bin kişi. Burada da 6 bin duydum. Böyle bir şey var mı? Bir yumurtayı 3 kişiye verirseniz kırarlar. Taş üstüne taş koydular mı? Gördüyseniz söyleyin. Bu adamların vaatleri var. Ankara, İstanbul, Adana, Mersin belediye başkanlarının miting alanlarında, seçimlerde onlarca vaatleri var. Hangisini yapmışlar bir tane bakın. Benim gördüğüm bunlarda hizmet şu oldu; birkaç tane heykel açtılar. Onun da törenlerini iyi yapıyorlar. İşleri güçleri algı operasyonu. İstanbul’un ajanslara verdiği paralar, Ankara belediyesinin verdiği paralar. Peki vatandaşlar tutuyor mu evet tutuyor. Bin 400 metre bana göre bisiklet yolu değildir. Yaptıkları bir algı var haddinden fazla çirkin bir algı ‘bize AK Parti engel oluyor’ Cumhurbaşkanımızın talimatıyla konuuyorum; hiçbir şehirde CHP’li, başka partili kim olursa olsun asla hayırlı bir işe mani olmayacaksınız. Hayırlı iş ise destek vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

“2023 SEÇİMLERİNE ÇOK CİDDİ BİR ŞEKİLDE HAZIRLANIYORUZ”
Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, “Bizler 2023 seçimlerine çok ciddi bir şekilde hazırlanıyoruz. Bizim başımız dik, anlımız açık. Yaptıklarımız ortada. Yapacaklarımızı da söyleyeceğiz. Yapacaklarımızı da paylaşacağız inanlarla. Cumhurbaşkanımız hiç umulmayan bir farkla o koltuğa yeniden oturacak” dedi.

DİĞER HABERLER