Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Mavi Marmara saldırısının komutanı öldürüldü

10.10.2023 17:20:00
Türkiye’den Gazze’ye yardıma giden sivil yardım gemisi Mavi Marmara’ya yönelik saldırıyı düzenleyen komutanlardan Yarbay Eli Ginsburg'in, İzzeddin Kassam Tugayları tarafından öldürüldüğü açıklandı.
İsrail Savunma Kuvvetleri, Pazar günü Gazze Şeridi sınırında Hamas teröristleriyle yaşanan çatışmalarda öldürülen 73 askerin isimlerini açıkladı.

The Times of Israel'in haberine göre; yetkililer, Gazze'de öldürülen toplam asker sayısından hâlâ emin değil.

Nahal Tugayı komutanı Albay Jonathan Steinberg listedeki en kıdemli isim. Ordu, Steinberg'in Cumartesi sabahı Gazze Şeridi sınırına yakın Kerem Şalom bölgesinde Hamas teröristleriyle çıkan çatışmalar sırasında öldürüldüğünü söyledi.

Güneydeki Shomria kasabasından Steinberg, astları tarafından yönetilen çatışma alanına doğru giderken bir çatışma sırasında bir terörist tarafından öldürüldü.

Albay Roi Levy, 44, Shavei Tzion'dan "Hayalet" Birimi olarak da bilinen Çoklu Alan Biriminin komutanıydı. 

 Levy, güçleri güneydeki Re'im bölgesinde Hamas teröristleriyle savaşırken öldürüldü. Levy, Steinberg'le birlikte yakın geçmişte çatışmada öldürülen en kıdemli İsrailli subaylardan bir diğeri.

Listede yer alan bir diğer isim olan Yarbay Eli Ginsburg ise Türkiye’den Gazze’ye yardıma giden sivil yardım gemisi Mavi Marmara’ya yönelik saldırıyı düzenleyen komutanlardan birisiydi. 

DİĞER HABERLER