Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Makas kapandı

07.03.2023 15:57:00
Katar’da düzenlenen Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen araya 24 puanla 4. sırada giren Konyaspor, gelinen son noktada 9. sıraya kadar geriledi. Bahse konu süreçte yeşil-beyazlıların 11. sıradaki rakibiyle arasında 8 puan fark bulunurken, bugün gelinen noktada ise aradaki fark 2’ye indi.
Katar’da düzenlenen Dünya Kupası nedeniyle liglere verilen araya 24 puanla 4. sırada giren Konyaspor, ortaya koyduğu performansla tüm dikkatleri üzerine çekmişti. Dünya Kupası dönüşünden bu yana hiç galibiyet alamayan yeşil-beyazlılar, 9. sıraya kadar geriledi. Anadolu Kartalı bahse konu süreçte ise hanesine sadece 4 puan yazdırabildi. 

İyi başladı ama…
Konyaspor, Dünya Kupası arasına girilen 14. haftada topladığı 24 puanla 4. sırada yer almıştı. Yeşil-beyazlılar dönemin 11. sırasında bulunan Gaziantep Futbol Kulübü’nün ise 8 puan önünde kendisine yer edinmişti. Süper Lig’in ilk 14 haftalık periyodunda dönemin en az gol yiyen ekibi olan Anadolu Kartalı, 3. sırayı averajla Adana Demirspor’a kaptırmıştı.

Galibiyet hasreti, alt sıralara itti
Anadolu Kartalı turnuva dönüşünde 9 karşılaşmaya çıkarken, bunlardan 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar mevcut puanını 28’e çıkartırken, 9. sıraya kadar geriledi. Süper Lig’de 25. hafta geride kalırken, 11. sıranın sahibi olan Gaziantep Futbol Kulübü’nün yeri değişmedi. Deprem dolayısıyla ligden çekilen ve son 2 maçına çıkmayan Gaziantep ekibi, daha önce hanesine yazdırdığı 25 puanla yerinde kaldı. Konyaspor’un 11. sırada yer alan Gaziantep ile arasındaki puan farkı ise 3’e düştü. 

Sadece 1 maçta kalesini gole kapattı
Süper Lig’in ilk 6 haftalık periyodunda kalesinde gol görmeyen Konyaspor, Dünya Kupası arasına ligin en az gol yiyen ekibi olarak girdi. Anadolu Kartalı turnuva dönüşünde ise kalesini gole kapatamadı. Yeşil-beyazlılar, sadece son oynanan Giresunspor maçında kalesinde gol görmedi. Anadolu Kartalı, Süper Lig’deki son 5 maçında ise gol sevinci yaşayamadı. (Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER