Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Limonun Cilde Faydaları

18.03.2021 23:13:00

 

Cilt bakımında doğal ürünlerin kullanılması son derce önemlidir. Çünkü cilt yapısı gereği kimyasal içeren bakım ürünleri nedeni ile çeşitli sorunlarla karşılaşabilir. Bu nedenle cilt bakımlarında her zaman doğal ürünlerden kullanılması tavsiye edilir. Öte yandan cilt bakımı yapmadan önce mutlaka cildinizin ihtiyaçlarını belirlemeniz ve daha sonra, cildinizin ihtiyaçlarına yönelik doğal bakım kürleri hazırlamanız gerekir.

Daha genç ve kusursuz bir cilt yapısına sahip olmak sanıldığı kadar zor değildir. Eğer hangi ürünler ile cilt bakımı yapacağınızı bilirseniz, daha verimli bir şekilde cilt ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz. Bu nedenle ilk olarak kendi cilt analizinizi yapmanız ve daha sonra bu doğrultuda doğal ürünleri kullanmanız tavsiye edilmektedir. Limon ise cilt bakımlarında kullanılabilecek en iyi doğal ürünlerden biridir. Her cilt sorunu için kullanılabilir. Ama bilinçsiz bir şekilde kullanıldığında cilde hasar verme oranı da yükselecektir. Bu nedenle limonu cildinizde nasıl kullanmanız gerektiğini bilmeniz faydalı olacaktır. İşte limonun cilde faydaları…

Limonun Cilt Bakımında Kullanımı

Cilt bakımından cilt temizliğine kadar limon her anlamda cilt için kullanılabilecek doğal ürünlerden biridir. Başta bol miktarda c vitamini içermesi sebebi ile cildin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Sivilceli ciltlerden, renk tonu eşitsizliği olan ciltlere kadar her alanda limon kullanımı yapabilirsiz.

· Sivilce ve akne için limon kullanımı

Limon doğal asidik yapısı nedeni ile sivilce ve akne gibi cilt sorunları olan kişiler için önerilir. Özellikle iltihaplı sivilceler için cilt üzerinde limon kullanılması tavsiye edilir. Eğer cildinizde sivilce ve akne gibi sorunlar varsa cildinize bir miktar limon suyu ve karbonat ile peeling yapabilirsiniz. Daha sonra bol su ile yıkamanız yeterli olacaktır.

· Cilt lekeleri için limon kullanımı

Cilt lekeleri daha çok güneşten, yaşlanmaya bağlı olarak ve hamilelik gibi etmenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Doğru ürünlerin kullanılması ile beraber, cildinizdeki kahverengi lekelerden kolaylıkla kurtulmanız da mümkün olacaktır. Bu tür sorunlar için haftada birkaç kez cildinize bir pamuk yardımı ile limon suyu uygulamanız gerekir. Yaklaşık bir ay gibi kısa sürede cilt lekeleriniz gözle görülür oranda azalacaktır.

· Bölgesel kararmalar için limon kullanımı

Daha çok epilasyon sonrası cilt kararmaları meydana gelir. Bölgesel kararmalar son derece estetik görünümü bozduğu için rahatsız edici durumlardan biridir. Bu nedenle bölgesel kararma yaşadığınız bölgelere limon sürmeniz yeterli olacaktır. Limonu ikiye kestikten sonra sorun olan bölgelerinize sürmeniz ve 5 dakika bekledikten sonra ovarak yıkamanız tavsiye edilir.

· Limon tüylenmelerin önüne geçer.

Limon vücutta görülen ince veya kalın tüylerin dökülmesine de yardımcı olur. Ağda sonrası bölgeye limon uyguladığınızda kıl kökleri incelerek dökülür. Daha sonra ise kıl kökleri zayıflayarak tamamen ortadan kalkar. Bu işlemi yaptıktan sonra vücutta yanama meydana gelecektir. Vücudunuzdaki yanmalar artacak olursa, bol su ile yıkayabilirsiniz.

DİĞER HABERLER