Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Lezzet savaşları patlak verdi: Yunanlar etli ekmeği sahiplendi! Sivas ‘benim’ dedi, Konya’dan tepki gecikmedi!

05.03.2024 17:05:00
Dünya mutfaklarının arasında önemli bir yere sahip olan Türk lezzetlerini Yunanlar sahiplenmeye devam ediyor. Yunanistan bu seferde etli ekmeği sahiplendi. Ayrıca Sivaslıların da sahiplendiği etli ekmeğe Konyalılardan tepki gecikmedi. Konyalılar hem Sivas’a hem Yunanistan’a tepki gösterdi. Öte yandan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız da Etli Ekmek tepkisini sosyal medyada dile getirdi.

Türk mutfağının öne çıkan lezzetlerini sahiplenmeye çalışan Yunanistan, bu sefer de gözünü Konya’nın Etli Ekmeğine dikti.

Konya’ya özgü olan etli ekmeği sahiplenmek için kamuoyu oluşturmaya çalışan Yunanistan, Etli Ekmeği de sahiplenmeye kalkınca Konyalılardan tepki geldi.


Türkiye’de süren Etli Ekmek Sivas’ın mı? Yoksa Konya’nın mı? polemiğine Yunanistan’da dahil olunca Konya, hem Sivas’a hem Yunanistan’a tepki göstermeye başladı.

 

Vatandaşlar sosyal medya hesabından ‘Yunanistan ve Sivas’ın etli ekmeği sahiplenmesi’ne şu ifadelerle tepki gösterdi: “Etli Ekmek Konya’nın değil, Konya Etli Ekmeğin o derece yapışıklar”, “Etli Ekmek Konyanındır nokta”, “Bir Konyalının kırmızı çizgisidir etliekmek” , “Tüm Türkiye biliyordur ki Etliekmek Konya’nın”

İşte o tepkiler...


AK Parti Konya Milletvekili’nden tepki
Vatandaşların tepkileri yanı sıra AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’da sosyal medya hesabından “Orada bir durun bakalım! Etli ekmek dendi mi akla Konya gelir” yorumunda bulundu.

DİĞER HABERLER