Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kurban satıcılarına polisten önemli uyarı

08.07.2022 10:27:00
Kurban bayramı öncesi kurban satıcılarına emniyetten önemli uyarı geldi. “Sahte Para Kurbanı Olma” sloganıyla hayvan pazarlarında gezen ekipler, satıcılara broşür dağıttı ve sahte paranın gerçek paradan nasıl ayırt edileceğini uygulamalı gösterdi.
Konya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, kurban bayramı öncesi hayvan pazarlarındaki denetimlerini sıklaştırdı.
Sahte para uyarısında bulunan polisler, kurban satıcılarının bulunduğu bölgelere gidip broşür dağıttı ve uyarıda bulundu.
Kurban Bayramı dolayısıyla “Sahte Para Kurbanı Olma” sloganıyla hayvan pazarlarında başlatılan çalışmada, satıcılar kalpazanlara karşı uyarıldı.

Yapılan uygulamadan memnun kalan kurban satıcıları ise şu ifadelere yer verdi: “Kurban Bayramı’nda sahte para ile dolandırıcılığı haberlerde izliyor ve görüyorduk. Bizlerde “her an sahte para kurbanı olabiliriz” diye korkuyorduk. Ancak Konya Emniyet Müdürlüğü'nden polis arkadaşlar geldi ve bizleri sahte para ile dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi. Artık bilinçli birer satıcı olarak paraları kontrol edeceğiz. Şüpheli bir durumda ise 112 ihbar hattını arayacağız.”

DİĞER HABERLER