Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kuraklık korkutuyor! May Barajı’nda binlerce balık öldü

25.07.2021 15:46:00
Konya’nın Akören ilçesinde bulunan May barajı son bir yılda yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle kuramaya yüz tuttu. Barajda bulunan binlerce balık ölüsü ise kıyıya vurdu.
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız...
Akören ilçe sınırlarında May Çayı üzerinde sulama ve taşkın önleme amacı ile 1960 yılında inşa edilen baraj, su kotunda 8 kilometrekare göl alanıyla bölgede önemli göletlerin başında geliyor. Her sene yağmur ve kar suları ile birlikte dolan baraj, son bir yıldır yaşanan aşırı kuraklık nedeniyle kurumaya yüz tuttu. İçerisinde sazan balığının türlerini barındıran barajda toplu balık ölümleri yaşanmaya başladı. Oksijensiz kalarak ölen balıklar içerisinde bir futbol sahası büyüklüğünde su kalan barajda kıyıya vurdu.

Su, tüm canlılar için hayati önem taşıyor, kuraklık ise en büyük tehdit.

Son yıllarda artan ve etkisini iyiden iyiye hissettiren kuraklık tehlikesi kendini bu kez Konya’nın Akören İlçesinde bulunan May Barajı’nda gösterdi. Kurumaya yüz tutan baraj o kadar küçüldü ki artık yalnızca bir futbol sahası kadar… Hal böyle olunca May Barajı’nda bulunan balıklar oksijensiz kaldı. Balıklar toplu şekilde öldü ve kıyıya vurdu. Korkutan görüntüler gün ağarınca ortaya çıktı.
Öte yandan Karapınar ilçesinde bulunan Acıgöl’de de manzara aynı. Kuraklık nedeniyle sular çekilmeye devam ediyor.
Haber: Yasin Ural-Suat Tink

DİĞER HABERLER