Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kulu Kadın Kooperatifi Amerika Büyükelçiliği yolcusu

06.06.2022 17:13:00
Konya’nın Kulu ilçesinde kurulan üretim, satış ve pazarlama kooperatifine Amerika Büyükelçiliğinden davet geldi.
Kulu ilçesinde geçtiğimiz yıl faaliyete geçen Kadın Kooperatifi ürünlerin tanıtımı, satışı ve pazarlaması için faaliyetlerini sürdürüyor. 7K KÜRSAP adı altında kurulan kooperatif, son olarak 2022 yılın ilk aylarında Amerikalı bir bürokratı Kulu’da misafir etti. Amerikalı bürokrat Emili, ilçede üretim yapan kadın üreticileri yapılan saha çalışmaları çerçevesinde ziyaret etti.

UNHCR, The UN Refugee Agency’in sağlayacağı referans ile Avrupa Birliği ve Amerika’nın desteğinin alınması, yerel üretici kadınları desteklemek ve üretimlerini doğru kanallar sayesinde hedef kitleler ile buluşturarak istihdam edilmesi hedefleniyor.

Kulu Kadın Kooperatifi Başkanı Nurdan Mutluoğlu ve Uluslararası yararlanıcı Havle El Şeyho katılımı ile kooperatif ürünlerin tanıtımı için Amerika Büyükelçilinden gelen davet ile 17 Haziran’da görüşmeler gerçekleştirilecek.

Kulu Kadın Kooperatifi Başkanı Nurdan Mutluoğlu yaptığı açıklamada, ‘’ 2022 yılının ilk aylarında Amerikalı bir bürokratı Kulu’da ağırladık. Birlikte üretim yapan kadın üreticilerle bir araya geldik.

UNCHR’in bize sağladığı destek sayesinde Avrupa Birliği ve Amerika’nın desteğini almayı hedefliyoruz. Ayrıca yerel üretici kadınları desteklemek ve üretimlerini doğru kanallar sayesinde hedef kitleler ile buluşturarak istihdam elde etmek istiyoruz.’’ dedi.

Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER