Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kulu’da öğrenci servis araçlarına denetim

02.11.2022 15:45:00
Konya'nın Kulu ilçesinde öğrenci servis araçları denetlendi.
Kulu'daki servis araçları denetimlerine Jandarma, Polis Trafik ekipleri ve Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. 

Kulu ilçe merkezi pazar alanında okul servis araçları yönetmeliği kapsamında yapılan denetimlerde taşıtların, yönetmelik esaslarına uygunluğu ve öğrencilerin güvenliği için gerekli şartları taşıyıp taşımadıkları kontrol edildi. 

Denetimler esnasında yönetmelik gereği öğrenci servislerinde bulunması gereken ve sürücülerin uymaları gereken emniyet kemeri kontrolü, yolcu, koltuk sayıları, bindirilen öğrenci sayısı okul taşıtı levhası, çalışma karnesi, ehliyet, ruhsat kontrolü, yangın tüpleri ve diğer gerekli olan evrak ve aletler kapsamında toplamda 70 servis aracı kontrol edildi. 

Yetkililer tarafından kurallara uymaları konusunda bilgilendirmeler yapılırken, öğrenci servis araçları kontrollerinin de belirli aralıklarla yapılacağını belirtildi.

Denetimlere, Kulu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Turgay Tarla, Kulu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ömer Dağ'da katıldı. 

Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER