Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kulu’da "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi

02.04.2021 15:28:00
Konya’nın Kulu ilçesinde Gençlik Merkezi Gönüllü üyeleri, "Kıraathaneler Aslına Dönüyor" projesi kapsamında kitap okuma etkinliği düzenledi.
Kulu Gençlik Merkezi Gönüllülük Kulübü üyeleri farkındalık oluşturmak için bu hafta ki kitap okuma etkinliğini ilçe merkezinde bulunan bir kıraathanede maske ve sosyal mesafeye uygun bir şekilde kitap okuyarak gerçekleştirdi.

Kitap okuma etkinliği kıraathane dışından izleyen vatandaşların da oldukça ilgisini çekti.

Kulu Gençlik Merkezi, Gençlik Lideri Bünyamin Önal, gönüllülük faaliyetlerine önem verdiklerini söyledi.

Gençlik merkezi olarak faaliyetlerine devam ettiklerini aktaran Önal, şunları kaydetti:

"Kulu Gençlik Merkezi olarak gönüllülük kulübü üyelerimiz ile birlikte oluşturduğumuz kitap okuma halkalarının bu hafta ki okuma etkinliği Kulu ilçemizde faaliyet gösteren Kıraathaneler oldu. Kıraathaneler bize Osmanlı kültüründen kalma mekanlardır. Aslında "kitap okuma yeri, okuma evi" anlamına gelen kıraathaneler günümüzde maalesef sadece oyun oynanan yerler olarak kullanılmaktadır. Bizler de Kulu Gençlik Merkezi Gönüllü gençlerimiz ile bu mekanların aslına uygun olarak kullanılmasına dikkat çekmek istedik. Bu anlamda kıraathanelermize kitaplıklar kurularak buraların aynı zamanda aslına uygun olarak kitap okunan mekânlara çevirebiliriz. Gönüllü gençlerimiz ile bu ve buna benzer faaliyetlerimiz devam ediyor. Kulu'lu bütün gençlerimizi gençlik merkezimize bekliyoruz."

Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER