Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kulu'da ekimi yapılan mercimek tarlaları kontrol edildi

29.06.2021 10:47:00
Konya'nın Kulu ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından nadas alanlarının daraltılması amacıyla "Mercimek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçiler tarafından ekimi yapılan mercimekler kontrol edildi.
Kulu ilçesinde geçtiğimiz Mart ayında nadas alanlarının daraltılması amacıyla "Mercimek Üretiminin Geliştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 25 ton yeşil, 83,9 ton ise kırmızı mercimek dağıtımı yapılmış ve çiftçiler tarafından toprakla buluşturulmuştu.

Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde ekimi yapılan kırmızı ve yaşil mercimek tarlaları kontrol edildi. 

Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aykut Baran yaptığı açıklamada; "Bugün ilçemizde nadas alanlarının daraltılması projesi kapsamında çiftçilerimize dağıttığımız hibeli kırmızı ve yeşil mercimek ekiliş alanlarımızın kontrolünü gerçekleştirdik.
İl Müdürümüz Sayın Ali Ergin, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Niyazi Emrah Çerez ve mesai arkadaşlarımıza şahsım ve kurumum adına teşekkür ederim." dedi. 

Yapılan denetim ve kontrollere, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Kulu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Aykut Baran Bitkisel Üretim Şube Müdürü Niyazi Emrah Çerez katıldı. 
Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER