Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Kulu'da 7 bin 600 öğrenci karne aldı

17.06.2022 13:13:00
Konya'nın Kulu ilçesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lisede öğrenim gören 7 bin 600 öğrenci bugün karne heyecanı yaşadı.
Kulu genelinde okul öncesi, ilkokulu, ortaokulu ve ortaöğretimde eğitim gören toplam 7 bin 600 öğrenci ve 600 öğretmen yaz tatiline girdi.

Karnesini alarak yaz tatiline çıkan öğrenciler, 2021-2022 eğitim öğretim yılını da tamamlamış oldu. Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan Kulu Şehitleri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu. 

Törende bir konuşma gerçekleştiren Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, öğrencilere başarılar dilerken üniversite ve dolayısıyla gelecekteki sahip olacakları mesleğe bir adım da daha yaklaştıklarını belirtirken, bu yolda daha çok çalışmalarını söyledi. Aynı zamanda hafta sonu üniversite sınavına girecek olan yeni mezun ve tüm adaylara da başarılar dilerken; tüm öğrencilere ve öğretmenlere iyi tatiller temennisinde bulundu.

Düzenlenen törende Kulu İsveç Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Konya Büyükşehir Belediyesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen liselerarası "Haydi Pişir Bakalım" yarışmasında Konya ikinciliği elde eden öğrenciler ödüllendirildi. 

Düzenlenen karne törenine, Kulu Kaymakamı Ali Edip Budan, Kulu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çağlayan, Şube Müdürü Hacı Bakırtaş, Kulu İsveç Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Ayhan ve Dernek Üyesi Cafer Orhan katıldı.

Ertan Özkök/Kulu

DİĞER HABERLER