Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

KSO Başkanı Büyükeğen: Konya'da ihracatın yüzde 97'sini sanayi mamulleri oluşturuyor

22.11.2023 21:16:00
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katılımlarıyla düzenlenen Konya İş Dünyası Buluşması gerçekleşti. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın ithalat-ihracat rakamlarına ilişkin bilgi verdi.
Konya İş Dünyası Buluşması, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın da katılımlarıyla gerçekleşti.

Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, Konya'nın ithalat-ihracat rakamlarına ilişkin bilgi verdi.

Ekonomideki tüm zorlu şartlara, artan maliyetlere, yakın coğrafyamızdaki istikrarsızlık ve savaşlara rağmen, üretim ve ihracat kararlılığını sürdürdüklerini belirten Büyükeğen, "Geçmişte bizlere tarımın başkenti olarak öğretilen Konya’mız, bugün 12 organize sanayi bölgesi, 100’den fazla sanayi sitesi ile Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olmuştur. Makineden otomotive, savunmadan gıdaya, ayakkabıdan mobilyaya değin hemen her sektörde güçlü üretim alt yapısına sahibiz." ifadelerinde bulundu.

194 ülkeye 3,2 milyar dolar ihracat
Büyükeğen, "2002 yılında sadece 130 milyon dolar ihracat yapan şehrimiz, son 20 yılda ihracatını 25 kata yakın artırarak, geçtiğimiz yıl 194 ülkeye 3,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi." diye konuştu.

Konya, Türkiye'de beşinci il konumunda
İhracatın yüzde 97'sinin sanayi mamullerini oluşturduğunu aktaran Büyükeğen, Konya'nın, Türkiye'de en fazla kapasite raporu düzenlenen beşinci il konumunda olduğunu söyledi.

Konya'daki teşviklere ilişkin Büyükeğen, "İlimizde verilen yatırım teşvik belgelerine baktığımızda da; teşvik belgelerinin yüzde 71’i imalat sanayinde düzenlenmiştir." dedi.

DİĞER HABERLER