Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Koop-İş Sendikası AVM'lerde örgütlenmeye devam ediyor

04.12.2022 09:44:00
Daha önce Nike ve Puma mağazalarında çalışanları örgütleyen sendika, Adidas'ta da örgütlenme çalışmalarını tamamladı

ANKARA (AA) - Alışveriş merkezlerinde (AVM) örgütlenme çalışmalarına hız veren Türk-İş'e bağlı Koop-İş Sendikası, spor giyim markası Adidas'ta örgütlenme çalışmalarını tamamladı.


Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, daha önce IKEA, H&M, Metro Grossmarket, Nike ve Puma gibi global markaların Türkiye'deki çalışanlarının sendikaya üye yapıldığı anımsatıldı.


Sendikanın AVM'lerde örgütlenme sürecine hızla devam ettiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:


"Sendikamız, bir süredir örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğü Adidas'ta gerekli çoğunluğu sağlamasının ardından, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına başvuruda bulundu. Bakanlık tarafından da sendikamızın yetki almak için gereken çoğunluğu sağladığı tespit edildi. Yetkimizin kesinleşmesinin ardından Adidas'ta toplu iş sözleşmesi imzalanması için görüşmelere başlanacak ve Adidas'ta çalışan üyelerimiz, toplu iş sözleşmesiyle ücret, çalışma koşulları ve sosyal haklara ilişkin önemli kazanımlar elde edecektir."


- "Tüm AVM çalışanlarını sendikamıza davet ediyoruz"


Açıklamada görüşlerine yer verilen Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar da çalışanların mali ve sosyal haklarının geliştirilmesi için sendikal örgütlenmenin önemine vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı:


"Koop-İş, ailemize yeni katılan Adidas çalışanları başta olmak üzere tüm üyelerimizden aldığı güçle, özel sektörde, AVM'lerde ve mağazalarda yürüttüğü örgütlenme çalışmalarını daha da güçlendirerek sürdürecektir. Bize inanan, güvenen ve çalışmalarımıza destek veren tüm üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Adidas çalışanlarına, büyük ve güçlü Koop-İş ailesine hoş geldiniz diyor, iş kolumuzda sendikasız olarak çalışan tüm AVM ve mağaza çalışanlarını, sendikamız çatısı altına örgütlenmeye davet ediyorum."


DİĞER HABERLER