Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor’un yeni teknik direktörü belli oldu

15.01.2024 11:00:00
Konyaspor’un en iyi dönemlerinde yardımcı antrenördük yapan Fahrudin Ömerovic Konyaspor’un yeni teknik direktörü oldu.

Konyaspor’un yeni teknik direktörü belli oldu. Yeşil-beyazlılar bir dönem Aykut Kocaman’ın da yardımcılığını yapan Boşnak teknik adam Fahrudin Ömerovic ile anlaşma sağladı. Gün içinde şehre gelecek Ömerovic, Anadolu Kartalı ile sözleşme imzalayacak. Kendi ekibiyle çalışacak 62 yaşındaki teknik adamın sözleşme süresi ise henüz açıklanmadı.

Fahrudin Ömerovic kimdir?
Fahrudin Ömerovic 26 Ağustos 1961 yılında; bir dönem Yugoslavya, günümüzde ise Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti entitesinde bulunan Doboj’da dünyaya geldi. Aktif futbol kariyerinde kaleci olan Ömerovic, uzun yıllar Partizan’ın kalesini korudu. 1992-93 sezonunda Kocaelispor’a transfer olarak Türkiye’ye gelen Ömerovic, 1995-96 sezonunda İstanbulspor’a transfer oldu ve futbolu burada bıraktı.

Ömerovic’in teknik adamlık kariyeri
Aktif futbol kariyerini Türkiye’de noktalayan Fahrudin Ömerovic, İstanbulspor’da beraber top koşturduğu Aykut Kocaman’ın teknik ekibine dahil oldu. Ömerovic, uzunca bir süre Aykut Kocaman’ın yardımcılığını yaptı. Ömerovic Kocaman ile birlikte İstanbulspor, Malatyaspor, Ankaraspor, Fenerbahçe, Konyaspor ve Başakşehir’de görev aldı. Ömerovic kariyerinde Aykut Kocaman’ın yanı sıra Saffet Susic, Metin Türel, Ziya Doğan, Feyyaz Uçar, Giray Bulak, Ersun Yanal, İsmail Kartal, Erwin Koeman, Phillip Cocu’nun da teknik ekibinde yer aldı. (Hasan Yıldırım) 

 

DİĞER HABERLER