Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor’un cezası resmileşti! Anadolu Kartalı bu cezayı neden aldı?

20.03.2024 14:45:00
Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği FIFA, geçtiğimiz gün haberini verdiğimiz Konyaspor’un 3 dönemlik transfer cezasını resmi olarak duyurdu. Yeşil-beyazlı kulübe 27 Şubat’ta tebliğ edilen karar, FIFA tarafından 19 Mart itibariyle kamuoyu ile paylaşıldı. Peki, Konyaspor bu cezayı neden aldı?

Maddi olarak zor günler geçiren Konyaspor, eski oyuncularına geçmiş alacaklarını ödemekte de zorlandı. Yeşil-beyazlı kulüple ilişiği kalmayan isimler; sözleşme gereğince hak edilişlerini almak için FIFA’ya başvurdu. An itibariyle FIFA nezdinde 7 dosyası bulunan Konyaspor, para cezası aldığı Paul Jose Mpoku davasında bu kez transfer yasağı cezası aldı.

Süper Lig’den 4 takıma daha ceza geldi
Konyaspor’un yanı sıra 4 Süper Lig kulübü de ceza aldı. FIFA'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, Kayserispor'a süresiz, Adana Demirspor, Ankaragücü, Antalyaspor ve Konyaspor'a ise 3'er dönem transfer yasağı getirildi. Öte yandan TFF 1. Lig ekiplerinden Eyüpspor da FIFA’dan nasibini aldı. Şampiyonluk mücadelesi veren eflatun-sarılılar yine 3 dönem transfer yasağı alan ekipler arasına girdi. (Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER