Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor rakip kaleleri ablukaya aldı

05.11.2021 10:52:00
Konyaspor, bu sezon şu ana kadar olan süreçte çıktığı 11 maçta rakip kaleleri abluka altına aldı. Toplamda 159 şut gönderen Anadolu Kartalı, bunlardan 47’sinde isabet sağlarken, 16’sında ise gol sevinci yaşadı.
TRABZONSPOR KALESİNE 30 ŞUT ÇEKİLDİ

Konyaspor, ligin 6’ıncı haftasında; o dönem kendisi gibi namağlup olan Trabzonspor’u konuk etti. Yeşil-beyazlılar zorlu maçta rakibiyle 2-2 berabere kalırken, hem oyun olarak hem de istatistiksel olarak rakibine üstünlük kurdu. Bu maçta Trabzonspor kalesine 30 şut gönderen Anadolu Kartalı, isabet sağladığı 9 şutta, Trabzon kalecisi Uğurcan Çakır’a zor anlar yaşattı. Bu maç, ilk 11 haftalık periyotta Konyaspor’un en fazla şut çektiği karşılaşma oldu.

ALANYASPOR’A 17 ŞUT ATILDI
Konyaspor’un en fazla şut çektiği ikinci karşılaşma ise, Süper Lig’in 8’inci haftasında oynanan Alanyaspor maçı oldu. Yeşil-beyazlılar bu müsabakadan 1-1’lik beraberlikle ayrılırken, rakip kaleye 17 şut gönderdi. Bu şutların 4’ünde isabet bulan Anadolu Kartalı, 1’inde ise gol sevinci yaşadı. 

KONYASPOR, ETKİLİ POZİSYONLAR BULDU
Bu sezon gol yollarında etkin olan Konyaspor, rakiplerine karşı pozisyon bulmakta ve şut çekmekte sorun yaşamadı. Yeşil-beyazlılar Galatasaray ve Fenerbahçe’ye 16, Başakşehir’e 15, Sivasspor’a 14, Altay’a 13, Adana Demirspor ve Giresunspor’a 9’ar şut çekti. 

GİRESUNSPOR MAÇINDA TUTUK KALDI
Süper Lig’in 5’inci haftasında Karadeniz deplasmanına çıkan ve Giresunspor ile golsüz berabere kalan Konyaspor, sadece bu maçta tutuk kaldı. Rakip kaleye 9 şut gönderen yeşil-beyazlılar, hiçbirinde kaleyi tutturamadı. Konyaspor, ilk 11 haftalık periyotta yalnızca bu maçı isabetli şutu olmadan tamamladı.

(Haber: Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER