Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor kupada çeyrek finale yükseldi: 1-0

07.02.2024 17:02:00
Konyaspor, Türkiye Kupası Son 32 Turu’nda Sivasspor’un konuğu oldu. Yeşil-beyazlılar uzatmalara giden maçın 109. dakikasında Ahmet Oğuz’un ayağından bulduğu golle adını çeyrek finale yazdırdı.

Konyaspor, Türkiye Kupası Son 32 Turu’nda Sivasspor’un konuğu oldu. Süper Lig’de yer alan iki takım da normal sürede birbiri üzerinde üstünlük kuramadı. Rotasyonlu kadrolarla maça çıkan iki köklü Anadolu ekibi, maçın hem ilk 45 hem de ikinci 45 dakikalık bölümlerinden golsüz beraberlikle ayrıldı. Karşılaşma uzatmalara giderken; ilk 15 dakikalık bölüm de golsüz beraberlikle geçildi. Maçın 109. dakikasında sahne alan Konyaspor’un sağ beki Ahmet Oğuz, sert ve düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Anadolu Kartalı’nı Türkiye Kupası’nda çeyrek finale götürdü. Eski bir Sivassporlu olan Ahmet Oğuz, attığı golden sonra da sevinmedi.

Omerovic’ten rotasyonlu kadro
Konyaspor Teknik Direktörü Fahrudin Omerovic, Sivasspor maçında rotasyonlu bir kadro tercih etti. Boşnak teknik adam kalede Deniz Ertaş, savunma 4’lüsünde Ahmet Oğuz, Metehan Mert, Kahraman Demirtaş ve Yasir Subaşı, 2’li ön liberoda Soner Dikmen ve Emmanuel Boateng, 3’lü orta alanda Louka Prip, Yunus Mallı ve Marlos Moreno, tekli forvette ise Valon Ethemi’yi görevlendirdi.


Yeni transferler görücüye çıktı
Konyaspor’un yeni transferleri görücüye çıktı. Anadolu Kartalı’nın Elfsborg’tan transferi Emmenuel Boateng karşılaşmaya ilk 11’de başlarken; Wydad Casablanca’dan transfer edilen golcü oyuncu Bouly Junior Sambou da maçın ikinci yarısında oyuna dahil oldu. (Hasan Yıldırım)

DİĞER HABERLER