Anasayfa Güncel Ekonomi Spor Siyaset 3.Sayfa Eğitim Yaşam Dünya Sağlık Teknoloji Bunları Biliyor musunuz?

Konyaspor, Galatasaray deplasmanında liderliği kaybetti

16.09.2022 20:00:00
Süper Lig'in 7. haftasında heyecan başladı. Lider Konyaspor, şampiyonluğun güçlü adaylarından Galatasaray’a konuk oldu.
Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray sahasında  Arabam.com Konyaspor'u 2-1 yenerek maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Nef Stadı'nda oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılıların gollerini 1. dakikada Oliviera ve 82. dakikada Francisco Calvo (kendi kalesine) kaydetti. Konyaspor'un tek sayısı 15. dakikada Endri Çekici'den geldi.

Konyaspor, bu sezon ilk kez gol yedi

Yeşil-beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon yaptığı 7. maçta ilk kez kalesinde gol gördü.

Ligde MKE Ankaragücü, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Fenerbahçe, Bitexen Giresunspor ve Atakaş Hatayspor ile yaptığı maçlarda kalesini gole kapatan Konya temsilcisi, Galatasaray deplasmanında ilk dakikada topun ağlarına gitmesine engel olamadı.

Yeşil-beyazlılar, maçı 2-1 kaybederek bu sezonki ilk mağlubiyetini de yaşadı.

İLK 11'LER
Galatasaray:
Muslera, Boey, Nelsson, Emin Bayram, Van Aanholt, Torreira, Oliveira, Yunus Akgün, Mertens, Kerem Aktürkoğlu, Gomis

Konyaspor: Sehic, Ahmet Oğuz, Adil, Calvo, Guilherme, Bruno Paz, Hadziahmetovic, Endri Çekiçi, Bytyqi, Muhammet Demir

Maçtan dakikalar(İlk yarı):
Maç başladı.

1'GOL! Galatasaray, Oliveira'nın golüyle 1-0 öne geçiyor. Asist ​Boey'den.

6' 
Konyaspor Endri Cekici ile gole yaklaşıyor. Zymer Bytyqi'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Endri Cekici ön direkte yaptığı gelişene vuruşta kaleci Fernando Muslera topu çelmeyi başarıyor. Dönen topta Emin Bayram top tekrardan Endri Cekici'nin önüne düşmeden yaptığı müdahale ile topu uzaklaştırıyor.

12' Guilherme'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Kerem Aktürkoğlu topu uzaklaştırıyor.

15' GOLLLLL! Konyaspor, Endri Çekici'nin müthiş golüyle beraberliği yakalıyor. Amir Hadziahmetovic, Golde asisti yapan isim oluyor.

21' Kerem Aktürkoğlu, Bruno Paz'a yerden kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.

23' Konyaspor Amir Hadziahmetovic ile gole çok yaklaşıyor.

27' Konyaspor Endri Cekici ile gole çok yaklaşıyor. Galatasaray yarı sahasında Sergio Oliveira'dan kaptıüı top sonrası Endri Cekici bir kez daha kalaeye uzak mesafeden şansını deniyor savunmaya çarpan top yön değiştirip üst direkten dönüyor.

31' Konyaspor karşılaşmada ilk youncu değişikliğini zorunlu olarak kullanıyor. Sakatlanan Endri Cekici oyuna devam edemiyor ve yerini Cebrail Karayel'e bırakıyor.

37' Yunus Akgün'ün pasında topla buluşan Dries Mertens kaleye doğru dönüş yapıp ceza sahası yayndan sol ayağı ile yaptığı sert vuruşta top kalenin üstünden auta çıkıyor.

44' Konyaspor Soner Dikmen ile 2 kez ardaarda gole yaklaşıyor.

İlk yarı 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar(İkinci yarı):
İkinci yarı başladı.

52' Yunus Akgün'ün sağ çaprazdan yaptığı yerden vuruşunda top farklı biçimde yandan auta gidiyor.

63' Galatasaray'da aynı dakikada iki oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dries Mertens ve Bafetimbi Gomis oyundan çıkarken Yusuf Demir ile Mauro Icardi oyuna giriyor.

65' Konyaspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Bruno Paz oyundan çıkarken Domagoj Pavicic oyuna giriyor.

68' Kaleci Fernando Muslera'nın göndereceği uzun degajı müdahale edip engelleyen Francisco Calvo hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

73' Zymer Bytyqi'nin sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Fernando Muslera çift yumruk ile topu uzaklaştırıyor.

78' Galatasaray'da üçüncü oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Patrick Van Aanholt oyundan çıkarken Leo Dubois oyuna giriyor.

81' Konyaspor'da oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Cebrail Karayel ve Muhammet Demir oyundan çıkarken Oğulcan Ülgün ile Mame Diouf  oyuna giriyor. 

81' GOL! Galatasaray, Calvo'nun kendi kalesine attığı golle yeniden öne geçiyor.

84' ​Taç çizgisinde Sacha Boey'e yaptığı müdahele sonrası Oğulcan Ülgün hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

87' Yoğun itirazları nedeniyle arabam.com Konyaspor kalecisi Ibrahim Sehic hakem Abdulkadir Bitigen tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

89' Konyaspor'da kaleci Sehic üst üste gördüğü iki sarı karttan sonra kırmızı kartla oyundan atılıyor. Konyaspor'un oyuncu değişikliği hakkı bittiği için kaleye Adil geçiyor.

Maç Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi.

DİĞER HABERLER